ketral
BSL TURBO
sunward
apteka

WYMIANA MOSTOW

Koparko-ładowarki JCB

WYMIANA MOSTOW

Postprzez REMA-BRUK » 14 Lut 2018 12:53

Marka i model maszyny: JCB 2 CX
Rok produkcji: 1995

Czy do 2cx z roku 1995 mozna zmienic mosty z 2001 . Mosty z 1995 na 4 szpilki a z 2001 5 szpilek . Pytanko czy zgraja sie z skrzynia biegow wymiana calego kompletnego mostu.

REMA-BRUK
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 05 Lut 2016 17:09
  • Miejscowość: Pomorskie

Maszyna: JCB2CX

Firma: REMA-BRUK


WYMIANA MOSTOW

Postprzez zeppelin zm 15 » 14 Lut 2018 12:58

Musiałbyś znać przełożenia starego i nowego mostu. Jeśli będzie się zgadzać wszystkie mocowania hamulce itp również to wtedy tak. Chodzi ci o szpilki do kół?

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


WYMIANA MOSTOW

Postprzez REMA-BRUK » 14 Lut 2018 14:53

Czy te przelozenia sa oznaczone na moscie albo czy mozna jakos to obliczyc. Jezeli wymienie oba mosty czy to jest tez istotne. Chodzilo o szpilki.

REMA-BRUK
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 05 Lut 2016 17:09
  • Miejscowość: Pomorskie

Maszyna: JCB2CX

Firma: REMA-BRUK


WYMIANA MOSTOW

Postprzez zeppelin zm 15 » 14 Lut 2018 17:08

Zdjęcia z tabliczek by się przydały. Ale możesz to łatwo sprawdzić. Podnosisz tak aby były koła w powietrzu jedno blokujesz aby się nie kręciło i wtedy kręcisz ręcznie wałem napędowym i liczysz ile obrotów musisz zrobić aby koło zrobiło jeden obrót. Jak wymienisz obydwa to lepiej. Musisz się liczyć z tym że felgi też inne musisz zorganizować.

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Re: WYMIANA MOSTOW

Postprzez dawidk » 14 Lut 2018 21:26

Będzie pasować jeśli chodzi o przełożenia. Będzie około 5 km/h szybsza.

dawidk
Fachoperator

  • Posty: 1104
  • Rejestracja: 14 Sie 2010 11:30
  • Miejscowość: Bukówiec Górny
  • Pochwały: 37

Maszyna: Kubota kx 36-2, JCB 2CX, Bobcat E14

Firma: "Zielony Zakątek"


WYMIANA MOSTOW

Postprzez scuaz » 14 Lut 2018 22:13

Przy wymianie dwóch mostów to przełożeni nie jest istotne

scuaz
Młodszy operator

  • Posty: 130
  • Rejestracja: 07 Lut 2010 10:21
  • Miejscowość: chełm
  • Pochwały: 3

WYMIANA MOSTOW

Postprzez REMA-BRUK » 15 Lut 2018 15:04

Zrobie zdjecia z tabliczek. Tez myslalem ze jak wymienie oba mosty to niepowinno byc problemu. Robiliscie juz cos takiego.
Ostatnio edytowany przez REMA-BRUK, 15 Lut 2018 15:10, edytowano w sumie 1 raz

REMA-BRUK
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 05 Lut 2016 17:09
  • Miejscowość: Pomorskie

Maszyna: JCB2CX

Firma: REMA-BRUK


WYMIANA MOSTOW

Postprzez Brandix » 15 Lut 2018 15:07

Przy obu mostach nie będzie problemu. Problem mógłby wystąpić gdybyś podmieniał tylko 1 z nich.
"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1101
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 133

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej