ketral
wibako
BSL TURBO
klinikamaszyn



Studnia startowa 1200mm

HDD, kraking, pipebursting, przewierty, przeciski, renowacje

Studnia startowa 1200mm

Postprzez johnson23 » 16 Mar 2012 18:34

Potrzebuję zrobić przecisk ze studni 1200mm, widziałem na necie maszyny do mikrotunelingu ale potrzebna jest studnia min 2000mm. Czy ktoś robił coś takiego albo słyszał o takiej robocie?? Czy to wogóle możliwe??

johnson23
Pomocnik operatora

  • Posty: 97
  • Rejestracja: 21 Lis 2009 20:35
  • Miejscowość: Zach-Pom
  • Pochwały: 2

Reklama

Re: Studnia startowa 1200mm

Postprzez prezes85 » 16 Mar 2012 19:06

ta studnia 1200 jest studnią istniejącą?

jeśli tak to ją demontujesz, robisz przewiert i montujesz
jesli nie to robisz przewiert i ją montujesz

prezes85
Fachoperator

  • Posty: 563
  • Rejestracja: 02 Lis 2009 15:55
  • Miejscowość: Kraków
  • Pochwały: 4

Maszyna: CAT 428E, 428F, M315, 301.8C, 301.7D i
302.4D, Actros 4141

Firma: własna


Studnia startowa 1200mm

Postprzez lukaszzbro » 16 Mar 2012 19:19

lukaszzbro
Operator

  • Posty: 490
  • Rejestracja: 02 Lut 2007 19:00
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 10

Maszyna: CAT 428C, Kubota kx 41-3V, kx 019-4, Hanix H15B plus-2.

Firma: .


Re: Studnia startowa 1200mm

Postprzez johnson23 » 16 Mar 2012 19:51

Ta studnia jest studnią istniejącą do której mamy się włączyć. Najgorsze jest to, że stoi w ulicy która jest pod dużym ruchem i nie ma najmniejszych szans na jej rozkopanie... Przecisk z drugiej strony miałby ok 12m. Gwóźdz programu to rura 500mm z hobasa (deszczówka), ta rura jest 2m od studni do włączenia. Przechodzimi oczywiście pod nią, a rezerwa dla osłonówki to 6cm... :wall: Oczywiście w projekcie jest ok 45cm ale po inwentaryzacji geodetów okazało się, że kolektor deszczówki ma inną rzedną. Dla tego chcem zorientować się czy istnieję możliwość zrobienia przewiertu/przecisku od studni bo na 2m raczej nie powinno być problemu z celnością. Grunt to oczywiście glina z domieszką piasku. Często zdarzają się kamienie.
lukaszzbro, szukam bardziej firmy która się tego podejmie ale dzięki za linka.

johnson23
Pomocnik operatora

  • Posty: 97
  • Rejestracja: 21 Lis 2009 20:35
  • Miejscowość: Zach-Pom
  • Pochwały: 2

Re: Studnia startowa 1200mm

Postprzez xotes » 03 Lis 2016 21:14

Jezeli ktokolwiek potrzebowalby wykonac taki przewiert, to jest to mozliwe ;) Firma w ktorej pracuje oferuje takie uslugi. Przecisk/przewiert z studni 1200 do innej studni nawet do 1000 badz wykopu lub nietypowej komory. Ostatnio wykonywalismy przewiert z studni do studni 1200, 3m pod poziomem wody gruntowej ;) Rury do srednicy 315. Jesli jest ktos zainteresowany gxjmasvo@gmail.com
Oczywiscie przewierty grawitacyjne ;)

xotes
Nowicjusz

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 03 Lis 2016 21:02

Maszyna: Ditch Witch

Firma: Tomek


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej