ketral
BSL TURBO
sunward
apteka

Biegi w CASE 580

Biegi w CASE 580

Postprzez PRZEMAZ » 29 Lip 2007 20:36

Witam ponownie.Kupilem niedawno cese 580 rok 1997.Mam problem z wrzucaniem biegow.Niemogie wzucic nasempnego biegu podczas jazdyA wtym momencie przy kierownicy wrzucam luz..Jak rusze z 1 to podczas jazdy niemoge wzucac kolejnych biegow 2na 3na 4.A jezeli sie zatrzymam to mogie wzucac biegi ale podczas jazdy niemogie.Ktos mi mowil ze w Case trzeba sie zatrzymac zeby wzucic nastempny bieg.Ale to jest bez sensu podczas jazdy draga.Czy jezeli np niedzialalo by te elektryczne sprzeglo moze byc taki efekt.Prosze o pomoc.
przemaz

PRZEMAZ
Młodszy operator

  • Posty: 119
  • Rejestracja: 26 Cze 2007 09:42
  • Miejscowość: KURZETNIK

Maszyna: Case 580,DT75,Rumunek,O&K,Liebherr,Faun,Star200.

Firma: ''PRZEMAZ''


Postprzez krzysiek3cx » 29 Lip 2007 20:44

mam jcb 3cx, i jak ja kupilem to tez tak mialem mie dzialalo sprzeglo tzn byla zerwana linka, ty masz pewnie elektrycznie sterowane

krzysiek3cx
Fizol

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 29 Lip 2007 20:21
  • Miejscowość: skawina

Postprzez Jarewa » 31 Lip 2007 20:18

krzysiek3cx napisał(a):mam jcb 3cx, i jak ja kupilem to tez tak mialem mie dzialalo sprzeglo tzn byla zerwana linka, ty masz pewnie elektrycznie sterowane


To z którego masz roku to jcb ze ma sprzegło mechaniczna wajche jeszcze? o ile sie nie myle to chyba we wszystkich 3cx jest elektrycznie właczane..

Nic nie mówisz czy oprucz biegu robisz coś jeszce? jakiś guzik nacisnać by sie przydało.. W jcb w cat i kumatsu jest to sadze ze i case też powinno byc przycisk przed zmianą biegów..

Jarewa
Fachoperator

  • Posty: 2365
  • Rejestracja: 09 Sie 2006 21:04
  • Miejscowość: DOLNOSLASKIE
  • Pochwały: 37

Postprzez PRZEMAZ » 31 Lip 2007 21:11

Witam.Chociaz nacisne przycisk w galce to bez zmian.Dopiero kupilem tego CASE i niemogie dojsc co z tymi biegami jest.
przemaz

PRZEMAZ
Młodszy operator

  • Posty: 119
  • Rejestracja: 26 Cze 2007 09:42
  • Miejscowość: KURZETNIK

Maszyna: Case 580,DT75,Rumunek,O&K,Liebherr,Faun,Star200.

Firma: ''PRZEMAZ''


Postprzez WojtekP » 31 Lip 2007 21:16

PRZEMAZ, sproboj nacisnac przycisk od przedniej lyzki powinien byc podobny do tego na dzwigni zmiany biegow

byc moze masz uszkodzony ten przycisk my w CASE'ie wymienialismy bo nie dalo sie zmieniac biegow
Kopalnia piachu Lubartów, kruszywa piach piasek.
http://www.plewka.com.pl
Przyłącza oraz sieci wodociągowe i kanalizacyjne.
Przewierty sterowane Vermeer D7x11, kruszenie gruzu wyburzenia kruszarka.

Awatar użytkownika
WojtekP
Fachoperator

  • Posty: 616
  • Rejestracja: 28 Lis 2006 11:18

Maszyna: cat, liebherr, zeppelin, man, scania

Firma: Kopalnia piachu Lubartów, wyburzenia gruz kruszony.


Postprzez PRZEMAZ » 31 Lip 2007 21:22

Naciskalem tez ten na dzwigni od przedniej lyzki i tez nic.A od czego on jest bo tez niewiem.Duzo jeszcze n iewiem dopiero go kupilem.Dopiero zaczynam przygody z koparkami.Dzieki.
przemaz

PRZEMAZ
Młodszy operator

  • Posty: 119
  • Rejestracja: 26 Cze 2007 09:42
  • Miejscowość: KURZETNIK

Maszyna: Case 580,DT75,Rumunek,O&K,Liebherr,Faun,Star200.

Firma: ''PRZEMAZ''


Postprzez Reda » 31 Lip 2007 21:43

mozna sprawdzic bardzo prosto czy działa ci sprzegło podczas jazdy wcisnij guzik który masz na drazku zmiany biegów powinien rozłonczyc jazde jesli go wcisniesz i maszyna nadal ciagnie to znaczy ze nie działa przyczyn moze byc kilka spalony bezpiecznik niełocza połaczenia przy elektrozaworu lub uszkodzony elektrozawór musisz to srawdzic

Reda
Pomocnik operatora

  • Posty: 53
  • Rejestracja: 21 Cze 2007 16:34

Maszyna: ...

Firma: ...


Postprzez SERVICEBOOK » 02 Sie 2007 09:04

@PRZEMAZ

Podaj dokładny typ i N/S maszyny... poszukam instalacji w dokumetacji.

Pozdrawiam!
Sławek

SERVICEBOOK
Operator

  • Posty: 361
  • Rejestracja: 17 Kwi 2007 16:38
  • Miejscowość: Chojnów

Postprzez krzysiek3cx » 12 Sie 2007 11:34

jarewa jednak sie mylisz 85r ma pedał sprzegła do którego podłaczona jest linka

krzysiek3cx
Fizol

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 29 Lip 2007 20:21
  • Miejscowość: skawina

Postprzez Jarewa » 12 Sie 2007 13:32

No mogłem sie pomylic ale kolega ma maszyne z 97r nie sadze by było mechaniczne sprzeglo. To było tylko w starych maszynach teraz robią tak by maszyna była bardzo zwinna.
ZOBACZ temat na KOPACZKA.PL : POTRZEBNA POMOC

Jarewa
Fachoperator

  • Posty: 2365
  • Rejestracja: 09 Sie 2006 21:04
  • Miejscowość: DOLNOSLASKIE
  • Pochwały: 37

Postprzez krzysiek3cx » 12 Sie 2007 18:55

to jest roznica tylko w sterowaniu, poprostu mechanicznie steruje zmiennikiem a nie elektrycznie i tyle

krzysiek3cx
Fizol

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 29 Lip 2007 20:21
  • Miejscowość: skawina

Postprzez gooroo30 » 13 Sie 2007 20:24

PRZEMAZ napisał(a):Naciskalem tez ten na dzwigni od przedniej lyzki i tez nic.A od czego on jest bo tez niewiem.Duzo jeszcze n iewiem dopiero go kupilem.Dopiero zaczynam przygody z koparkami.Dzieki.


On rozsprzęgla skrzynię biegów i daje całą moc hydrauliki na ruchy ramion (najcześciej to potrzebne przy łyżce ładowarki) , dlatego można go stosować zamiennie z przyciskiem na drążku zmiany biegów (też wysprzęgla skrzynię) .
Skoro żaden z nich nie pozwala wrzucać biegów to walnięty jest elektrozawór na skrzyni , albo któryś z przewodów do niego .
Wojtek

gooroo30
Fizol

  • Posty: 23
  • Rejestracja: 12 Sie 2007 16:09
  • Miejscowość: Grudziądz

Postprzez hubert » 27 Wrz 2007 19:42

Witam.
Niedawno zakupiłem CASE'a 580 F z 1982 roku i mam podobny problem (nr. 3745173), jeśli ktoś posiada schemat elektryczny sterowania sprzęgła do niego to bardzo prosiłbym o udostępnienie. Mam też pytanie o rodzaj oleju który powinien być zalany do układu hydraulicznego (oraz pojemność układu hydraulicznego), ponieważ nie posiadam do niego instrukcji obsługi. Z góry dziękuję za odpowiedź.
hubi

hubert
Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 27 Wrz 2007 19:29
  • Miejscowość: Białystok

Postprzez rudesmen » 06 Paź 2007 12:46

hubert napisał(a):Witam.
...ponieważ nie posiadam do niego instrukcji obsługi. Z góry dziękuję za odpowiedź.


W download jest instrukcja do CASE 580 SLE, nowszy model, ale informacje z niej mogą sie przydać.

Awatar użytkownika
rudesmen
Fachoperator

  • Posty: 1530
  • Rejestracja: 08 Paź 2005 16:05
  • Miejscowość: Gorzów Wlkp.
  • Pochwały: 33

Re: Biegi w CASE 580

Postprzez Łukasz case » 09 Kwi 2008 19:29

Witam! ja jezdze koparkoładowarka case 580 sle i tez kiedys taki prablem mialem,przy zmianie biegu nie musisz wyrzucac galki przód,tyl na neutralny tylko wciskasz guzik sprzegla i powinien ci bieg wejsc a jak nie chce to sprawdz czy on wogóle dziala albo pod koparka jest taki rzewód od tego sprzegla i jest taka mozliwosc ze on spad. Ja tak wlasnie mialem tez mi nie chcialy biegi wchodzic i co sie okazalo to spad pod spodem kabel od tego sprzegla.

Łukasz case
Fizol

  • Posty: 44
  • Rejestracja: 09 Kwi 2008 18:53
  • Miejscowość: Łowicz

Postprzez umberto » 10 Kwi 2008 19:36

Mam obecnie podobnie,nie działają przyciski wysprzęglania,ale zawinił elektryk.Wyjął po prostu bezpiecznik który z pozoru wydawał mu się zbędny jak robił mi kierunki.Też z deka spanikowałem na początku ale okazuje się że to błachostka.
Scorpions Group-kompleksowa elektronika obiektów,systemy telewizji przemysłowej,systemy alarmowe,kontrola dostępu,kontrola strażników.Stawiamy tylko na markowe rozwiązania gwarantujące niezawodność.
501-098-265

Awatar użytkownika
umberto
Młodszy operator

  • Posty: 135
  • Rejestracja: 02 Sty 2007 08:17
  • Miejscowość: Grójec

Re: Biegi w CASE 580

Postprzez rafik317 » 22 Maj 2017 21:21

witam ja też mam taki problem
nie działa sprzęgło w case 580sk 92rok
biegi ok
proszę o pomoc

rafik317
Nowicjusz

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 22 Maj 2017 20:58

Maszyna: case580sk

Firma: koparko-ładowarka


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej