ketral
BSL TURBO
sunward
apteka
anmar
serwiskop

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Moderator: mechanior

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez zmbsp » 28 Lut 2012 16:34

Marka i model maszyny: JLG 4013
Rok produkcji: 2005

Witam posiadam ładowarke teleskopowa JLG 4013 problem mam taki ładowarka miała słaby akumulator i ledwie odpaliła i od razu zapalił sie czujnik przeciazeniowy i cały czas sie swieci mimo ze nic nie mam załadowane.Odłaczyłem akumulator podładowałem go myslałem ze to pomoze ale nic cały czas swieci i piszczy. Mam pytanie czy wiecie jak mozna to zresetowac czujnik jest umieszczony na tylnym most

zmbsp
Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 30 Paź 2010 14:59
  • Miejscowość: Pleszew

Reklama

TRAXTAD Traxtad

Re: Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas s

Postprzez manitoumechanik » 28 Lut 2012 18:04

czujnikiem na osi nic nie zresetujesz, moze móglbym ci wstanie pomóc gdybys opisał badz wrzucił zdjecie wyswietlacza przeciążenia

manitoumechanik
Młodszy operator

Maszyna: manitou mlb 625


Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez AK-81 » 28 Lut 2012 18:53

Istnieje duże prawdopodobieństwo ze w wyniku rozładowania akumulatora elektronika dostała po du.. i konieczne będzie skalibrowanie czujnika przeciążenia. Maszyna to 4013 czy 4013PS ??

AK-81
Fizol

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 29 Paź 2009 19:12
  • Miejscowość: Tychy/Mikołów
  • Pochwały: 1

Re: Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas s

Postprzez zmbsp » 29 Lut 2012 16:43

Image
Tak to wyglada po przekreceniu kluczyka a za chwile swieca juz wszystkie diody a jak sie kalibruje taki czujnik??

zmbsp
Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 30 Paź 2010 14:59
  • Miejscowość: Pleszew

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez AK-81 » 29 Lut 2012 22:19

Analizując załączone foto na 100% rozkalibrowany masz czujnik przeciążenia oraz pracujesz na maszynie 4013. Proces kalibracji składa się z dwóch etapów: [1] Puste WIDŁY - schowany TELESKOP [2] 4 tony na WIDŁACH - TELESKOP wysunięty do momentu przeciążenia zgodnie z diagramem. Cała zabawa polega także na zgraniu przycisku TEST z potrzebnym magnesem, odczytaniu komunikatów z LED oraz Buzzera. Ewentualnie mogę udostępnić na meila procedurę w jęz. angielskim.

AK-81
Fizol

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 29 Paź 2009 19:12
  • Miejscowość: Tychy/Mikołów
  • Pochwały: 1

Re: Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas s

Postprzez zmbsp » 01 Mar 2012 07:30

dziekuje za pomoc jesli mozesz to prosze o przesłanie tego w jezyku angielskim pozdrawiam mój e-mail zmbsp@wp.pl

zmbsp
Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 30 Paź 2010 14:59
  • Miejscowość: Pleszew

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez kowalsr » 08 Mar 2012 20:27

AK-81 masz może interface-a do JLG?
Piszcie po polsku! Jest różnica czy robisz komuś "Łaskę" czy "Laske" - prof. Bralczyk

Awatar użytkownika
kowalsr
Młodszy operator

Maszyna: BMW 5er


Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez mechanior » 09 Mar 2012 00:14

nie chodzi na CATowskim? pokaż wtyczkę... a raczej gniazdo...
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16612
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 649

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez AK-81 » 10 Mar 2012 07:47

kowalsr do maszyn JLG 3509,3513 owszem potrzebne jest urządzenie diagnostyczne zwane Analyzerem natomiast maszyny JLG 3513PS, 4017PS maja możliwość odczytania wszystkiego z kabiny. Zrób zdjęcie to ustalimy co i jak :wink:

AK-81
Fizol

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 29 Paź 2009 19:12
  • Miejscowość: Tychy/Mikołów
  • Pochwały: 1

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez kowalsr » 12 Mar 2012 21:35

AK-81 mylisz się... :wink: nie trzeba mieć analyzera wystarczy tylko zwykły lapek, interface i dobry emulator.
A takowy posiadam :faja:
Jedyne co mi brakuje to kabelek(interface).
Piszcie po polsku! Jest różnica czy robisz komuś "Łaskę" czy "Laske" - prof. Bralczyk

Awatar użytkownika
kowalsr
Młodszy operator

Maszyna: BMW 5er


Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez mechanior » 12 Mar 2012 22:00

J1939 :faja: ale sam emulator to chyba za mało... jakiś NEXIQ by się przydał... te kabelki w tym wszystkim najważniejsze, niektóre firmy specjalnie zamieniają złącza we wtyczkach na przykład +12 z RX, podpięcie nieautoryzowanego kabla kończy się uwaleniem interfejsu albo ECMu maszyny....
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16612
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 649

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


Re: Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas s

Postprzez tomnowdj » 18 Cze 2012 15:03

Witam Szanownych kolegów. Jestem świerzynką w branży maszyn. Mam doświadczenie z branży wózków widłowych.
Mam podobny problem z wskaźnikiem przeciążenia w maszynie JLG3507 to znaczy identycznie się to zachowuje.
Byc może procedura kalibracji tu pomoże stąd prośba o przesłanie przez kolegę AK-81 tej procedury na e-mail tomnowdj@poczta.onet.pl. Z góry dziękuję.

tomnowdj
Nowicjusz

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 04 Cze 2012 20:45

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez AK-81 » 20 Cze 2012 19:26

kolego tomnowdj poszło na meila - przepraszam za opóźnienie :wink:

AK-81
Fizol

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 29 Paź 2009 19:12
  • Miejscowość: Tychy/Mikołów
  • Pochwały: 1

Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas sie s

Postprzez mk.65 » 17 Gru 2016 12:53

AK-81, Witam serdecznie! Chciałem bardzo pana prosic o instrukcje kalibrowania czujnika przeciążeniowego w JLG 4013.

mk.65
Nowicjusz

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 17 Gru 2016 00:21

Maszyna: JLG 4013

Firma: Vendo


Re: Ładowarka teleskopowa czujnik przeciazeniowy cały czas s

Postprzez kot44 » 21 Kwi 2017 13:09

witam,

Mam ten sam problem w cat th62 z 2001 roku, pomimo braku obciążenia wskaźnik wskazuje , ze maszyna jest przeciążona, czy ktoś może mi coś podpowiedzieć , jak sobie poradzić z tym problemem, serwis, życzy sobie ogromne sumy. Czytałem gdzieś , że można taki czujnik wstawic z JCB.


będę wdzięczny za pomoc !

kot44
Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 21 Kwi 2017 11:50

Maszyna: caterpillar th62

Firma: TARTAK


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej