CAT D6N XL kostka radia

CAT D6N XL kostka radia

Postprzez jackdaniels » 09 Lip 2010 20:57

Chodzi mi o to jaka tam jest Kostka aby radio podłączyć bo musze przejścówke załatwić a wtyczka jest orginalna wie ktoś?
Ostatnio edytowany przez jackdaniels, 09 Lip 2010 22:24, edytowano w sumie 1 raz

jackdaniels
Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 09 Lip 2010 20:53
  • Miejscowość: Gorzów

Reklama

TRAXTAD Traxtad

Postprzez dxs » 15 Lip 2010 18:52

kostka jest US CAT.

[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 7:52 pm ]
Daj nr ser.

[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 8:04 pm ]
Image

Utnij i przerób na euro.
no name

Awatar użytkownika
dxs
Operator

  • Posty: 320
  • Rejestracja: 07 Wrz 2007 21:05
  • Miejscowość: cała Polska

Postprzez jackdaniels » 29 Lip 2010 18:47

tylko za bardzo nie mogę tak niszczyć tej kostki ponieważ zamieniłem się na CATa D6T nowego. Dzięki za odp. a nie wiesz czy przejściówki można gdzieś kupić?

jackdaniels
Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 09 Lip 2010 20:53
  • Miejscowość: Gorzów

Postprzez dxs » 29 Lip 2010 22:14

Nie ma przejściówek.
no name

Awatar użytkownika
dxs
Operator

  • Posty: 320
  • Rejestracja: 07 Wrz 2007 21:05
  • Miejscowość: cała Polska

Postprzez vetrieska » 03 Sie 2010 22:06

kup zwykle kostki do radia z kabelkami, wtyczke z pinami pasujaca do wiazki catowskiej kupisz np. w serwisie cat, koszt kolo 40 zl. potem trzeba pozaciskac badz polutowac piny na kabelkach z kostki radia, powtykac i gotowe. cale 10 minut roboty.
jak sie zdecydujesz kupic oryginalna kostke to Ci znajde numer jaki trzeba podac, sprzedawca moze nie znalezc tego. Kostki to typ DEUTSCH, uzywane nie tylko przez CAT ale tez wielu innych producentow maszyn, np. Volvo takich samych uzywa. Nawet firma w Polsce robi wiazki z takimi wtyczkami dla Volvo, niestety nie znalazlem nigdzie zrodla gdzie mozna te kostki kupic (poza fabrycznym serwisem).

vetrieska
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 04 Sie 2009 21:25
  • Miejscowość: okolice Kielc
  • Pochwały: 4

Postprzez mechanior » 25 Sie 2010 21:20

DEUTSCH - mimo nazwy - nie ma nic wspólnego z Niemcami, to Angielska firma produkująca złącza i wiązki
jednak warto zamówić pasującą wtyczkę z tulejkami do zaciskania na przewodach i na giełdzie komplet do radyjka, jeśli nie to pozostaje "szycie" za pomocą drucików wtykanych w kostkę albo rozebranie oryginału wtyczki do gołych kabli i zastosowanie rodzimych złączek rurkowych (tak podpinałem się do instalacji w celach diagnostycznych)
z oryginalnej wtyczki DEUTSCH wystarczy wyciągnąć środkowy element blokujący (pomarańczowy bądź zielony) a potem po podważeniu zatrzasku wyjąć kolejno piny z kablami zapisując ich położenie, gniazda we wtyczce są numerowane :mrgreen:
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16562
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 644

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez Anun » 11 Wrz 2015 12:14

Witam. Z racji tego , że problem w 100% taki sam tylko że inne maszyny, nie zakładam nowego tematu.
Mamy nowy sprzęt ( koparka, spycharka i ładowarka- wszystkie CAT) i niestety przyszły bez radia, problem poruszony do kierownika i niby zgłoszony do Cat, ale wiadomo jak to jest.
Temat bardzo stary, więc może od tego czasu są jakieś gotowe rozwiązania, próbowałem szukać na google, ale niestety dupa.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Anun
Fizol

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 01 Wrz 2015 20:26

Maszyna: Volvo L150F

Firma: xxx


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez dawidg2 » 11 Wrz 2015 14:21

Bez radia? a mają instalacje, głośniki? Jeśli mają kostki iso idziesz do sklepu kupujesz radia z takimi kostkami, i wpinasz, montujesz w dziurę i gra jeśli są głośniki. Wielkiej filozofii niema. Ewentualnie jak inne kostki to albo się przerabia albo są redukcje.

Albo zamów serwis CATa i niech zamontują radia i tyle. Przyjadą zamontują, wystawią fakturę zapłacisz i każdy będzie zadowolony.

dawidg2
Fachoperator

  • Posty: 3943
  • Rejestracja: 14 Kwi 2008 19:47
  • Miejscowość: Krzemieniewo
  • Pochwały: 68

Maszyna: JCB, Schaeff

Firma: Szukam


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez Anun » 11 Wrz 2015 14:44

Problem polega na tym, że ja jestem pracownikiem, a nie właścicielem maszyn. Nie za bardzo chciałbym przerabiać, dlatego też pytałem czy jest uniwersalna kostka którą można podpiąć, aby połaczyć bebechy Cata z radiem.
Kierownik podobno zgłosił to do Cata i mają to robić, ale czy się doczekamy to różnie może z tym być, dlatego sami szukamy rozwiązań aby nie ingerować za bardzo w instalacje nawet proste.

Anun
Fizol

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 01 Wrz 2015 20:26

Maszyna: Volvo L150F

Firma: xxx


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez dawidg2 » 11 Wrz 2015 18:10

Otwórz dziurę gdzie radio, pewnie zaślepka i zobacz, na różne rynki może być coś innego.

dawidg2
Fachoperator

  • Posty: 3943
  • Rejestracja: 14 Kwi 2008 19:47
  • Miejscowość: Krzemieniewo
  • Pochwały: 68

Maszyna: JCB, Schaeff

Firma: Szukam


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez mechanior » 12 Wrz 2015 09:55

Fajnie, tylko ze temat dotyczy starego D6 a ty masz jednak problem z inną maszyną..

Odpowiedź masz w temacie. Nie rozumiem dlaczego pytacie po kilka razy o to samo pomimo że odpowiedzi już są...
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16562
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 644

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez Anun » 12 Wrz 2015 16:32

Kolego mechanior, problem dotyczył tego samego, czyli braku możliwości ingerencji w maszynę. Napisałem w tym poście z pytaniem czy po takim upływie czasu są gotowe rozwiązania.
Napisałem, że dotyczył ponieważ możemy w każdej z maszyn zrobić tak jak uważamy za słuszne.
Czyli jak najbardziej tak jak opisany w tym poście.

Pozdrawiam

Anun
Fizol

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 01 Wrz 2015 20:26

Maszyna: Volvo L150F

Firma: xxx


CAT D6N XL kostka radia

Postprzez rafalr91 » 21 Lis 2015 19:13

Panowie, jestem we francji miałem 3 miesięcznego 6n lgp , były problemy ze zbiornikiem paliwa , wymienili mi na identycznego tyle ze bez radia i kamera nie działa , poszukuje orginalnego radia z wejściem na USB !

rafalr91
Nowicjusz

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 06 Lis 2015 19:28

Maszyna: Caterphilar d6 lgp , caterphilar345d

Firma: Cothek


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

tytul

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej