ketral
wibako
BSL TURBO
klinikamaszyn



Ustawienie ciśnień na pompach

Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez krzycho vmax » 26 Lis 2017 12:56

Witam, czy mógłby ktoś mi pomóc ustawic ciśnienie, właściwie wyregolowac pompy w moim Zeppelinie? Koparka jest po przejsciach...tzn grzebalo przy niej kilku fachowcow...pompy i rozdzielacz sa po regeneracji...i w tej chwili efekt jest taki ze koparka nie ma sily nabrac wody z kałuży...przy nabieraniu dlawi silnik...tydzien temu przyjechal do koparki doktor...ale nawet nie mial ze soba manometrow... :crazy: cos pokrecil...jest minimalnie lepiej...koparka ma wiecej sily ale zaczela buczec pompa... :szczerbaty: Kupilem manometr, chcialbym to sam ogarnac gdyby ktos mna pokierowal... proszę o pomoc.
Załączniki
mms_img-2856089310.jpg

krzycho vmax
Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 17 Wrz 2017 06:03

Maszyna: zeppelin zm 12

Firma: prywatna


Reklama

Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez zeppelin zm 15 » 26 Lis 2017 13:22

Masz punkty pomiarowe pod lewą klapą? Pompa skoro była robiona powinna być ustawiona na stole.. Ciśnienie sprawdzisz ale wydajności nie, a głównie wydajność dusi maszynę.

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E

Firma: Wspaniała


Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez krzycho vmax » 26 Lis 2017 13:34

Tak punkty pomiarowe mam pod lewa klapą...Mechanik ktory wyjal pompy i rozdzielacz do naprawy, po zlozeniu koparki twierdził, ze koparke dlawi poniewaz elektryka jest uszkodzona... Czy jest mozliwos ustawienia koparki bez elektryki tzn zeby nie pracowala w trybie AUTO??

krzycho vmax
Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 17 Wrz 2017 06:03

Maszyna: zeppelin zm 12

Firma: prywatna


Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez zeppelin zm 15 » 26 Lis 2017 13:49

Są jakieś cewki na pompie? W każdym położeniu przełącznika od trybu pracy jest taka słaba?

-- 26 Lis 2017 13:49 --

Pomierz ciśnienia na portach pomiarowych i napisz co ci wyszło.

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E

Firma: Wspaniała


Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez krzycho vmax » 26 Lis 2017 19:33

z lewej strony pompy są 3 zawory regulacyjne 4 jest na niej. ciśnie na rozdzielaczu 110bar po załączeniu funkcji skacze do około 230bar ...dławi silnik dopiero jak joystick wezmę na maksa, ciśnie sterowania 35bar . nie mam siły już do tego

krzycho vmax
Nowicjusz

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 17 Wrz 2017 06:03

Maszyna: zeppelin zm 12

Firma: prywatna


Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez zeppelin zm 15 » 26 Lis 2017 19:40

A jakie ciśnienie kiedy dasz do końca funkcję? Jak ją dusi to ruchy są szybkie czy wolne?

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E

Firma: Wspaniała


Re: Ustawienie ciśnień na pompach

Postprzez LEKTOR » 02 Lut 2018 20:08

Jeżeli pompa jest po regeneracji, z pewnością była ustawiona na stole i nie kręciłbym zaworem przelewowym zbyt pochopnie.
A jakie są twoje subiektywne oceny prędkości ruchów roboczych przy "cała naprzód" ? Można porównać prędkości na pusto i w lekkim gruncie. W gruncie powinien być spadek prędkości ruchu bez spadku prędkości obrotowej silnika.
Gdybyś mógł zamieścić fotkę schematu hydraulicznego okolic pomp ( tak np do rozdzielacza ) wszystko byłoby jasne.

LEKTOR
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 02 Lut 2018 18:31

Maszyna: BENMAC 3.08

Firma: Centrum Szkoleniowe "LEKTOR"


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej