ketral
BSL TURBO
sunward
apteka

Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Postprzez Kalwin31 » 24 Cze 2014 13:19

Marka i model maszyny: TEREX-FINLAY 694+
Rok produkcji: 2010

Witam.
Mam pytanie, czy do w/w przesiewacza na mokro (zdemontowany przenośnik piachu ) można podłączyć pod hydraulikę odwadniacz
Terex-Finlay 200E oraz dodatkowy przenośnik hydrauliczny.
Jeżeli ma ktoś wiedzę w tym temacie a chciałby się nią podzielić będę wdzięczny.
Mogę podzielić się wiedzą : VOLVO FH, Wozideł VOLVO A30D
ra.andrzej@wp.pl
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Reklama

Dodatkowe przenośniki

Postprzez mechanior » 24 Cze 2014 21:45

Jak chcesz się podzielić wiedzą na temat VOLVO to się dziel w odpowiednim dziale, na tym forum nie handlujemy wiedzą, w uzyskaniu informacji nie pomoże obiecywanie w zamian innych...
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16771
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 659

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


Dodatkowe przenośniki

Postprzez Kalwin31 » 25 Cze 2014 11:44

Ja niczym nie handluję .
Nie wszyscy są idealni.
Proponuję mały łyczek nerwosolu.
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Re: Dodatkowe przenośniki

Postprzez dawidg2 » 25 Cze 2014 11:50

By trzeba sprawdzić ile przepływu i ciśnienia potrzebuje ten dodatkowy przenośniki a ile mial ten zdemontowany. A odwadniacz to nie wiem, pewnie by sie dalo coś pokombinować. Pytanie jaki zapas jest na obecnych pompach i ile odwadniacz potrzebował by przepływu pod odpowiednim ciśnieniem.

dawidg2
Fachoperator

  • Posty: 4006
  • Rejestracja: 14 Kwi 2008 19:47
  • Miejscowość: Krzemieniewo
  • Pochwały: 73

Maszyna: JCB, Schaeff

Firma: Szukam


Dodatkowe przenośniki

Postprzez Kalwin31 » 26 Cze 2014 04:52

Masz racje ale jest to trudne ponieważ hydromotor przenośnika niema tabliczki znamionowej.
Będę musiał chyba wymienić hydromotor na nowy.
Z resztą problemu poczekam jeszcze ,może ktoś nie "handlując informacjami" podpowie gdzie się wpiąć w instalację przesiewacza.
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Dodatkowe przenośniki

Postprzez mechanior » 26 Cze 2014 18:51

Nie bądź za bardzo dowcipny bo zarobisz upomnienie...
Zwróciłem ci uwagę żebyś nie obiecywał czegoś w zamian za pomoc bo nie taka jest idea forum, skoro nie rozumiesz to trudno a komentarze zostaw dla siebie...
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16771
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 659

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


Dodatkowe przenośniki

Postprzez Kalwin31 » 26 Cze 2014 21:02

Ja zwróciłem się na forum o pomoc techniczną a nie wykład filozoficzny. Na tym forum piszemy tylko na temat, wydaje mi się PANIE mechanior że Twoje wpisy nie są na temat tego forum, bardzo proszę o przestrzeganie zasad forum.
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Dodatkowe przenośniki

Postprzez mechanior » 26 Cze 2014 21:39

Chyba ci się coś pomieszało... wpadasz tutaj 2 razy do roku i chcesz uczyć administrację jak prowadzić forum?
MECHANIOR - 607848317
CATERPILLAR
SKLEP - 607848217


Image

Awatar użytkownika
mechanior
Fachoperator

  • Posty: 16771
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 19:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 659

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT


Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Postprzez Kalwin31 » 01 Lip 2014 14:30

Pytanie.
Dlaczego moje posty nie pokazują się ?
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Postprzez Kalwin31 » 01 Lip 2014 14:31

Przepraszam już wszystko ok.
Andrew

Kalwin31
Pomocnik operatora

  • Posty: 50
  • Rejestracja: 27 Sie 2009 09:07
  • Miejscowość: Zakliczyn

Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Postprzez Wujek DobraRada » 13 Sie 2014 07:50

Witam

Zarówno odwadniacz jak i hydrocyklon musisz podłączyć do prądu. Materiał z przesiewacza do hydrocyklonu spływa grawitacyjnie.
zobacz tutaj: http://www.bh-ruda.pl/publikacje/cde/it ... ydrocyklon

pozdr Wujek.

Wujek DobraRada
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 20 Paź 2009 09:46
  • Miejscowość: Polska południowa

Re: Dodatkowe przenośniki TEREX-FINLAY 694+

Postprzez EMIR NTP GLOBAL-TECH » 02 Wrz 2014 19:37

Witam!

Jest możliwość podłączenia hydrocyklonu do diesla . Wykonywaliśmy już taką maszynę dla Ukraińskiego klienta.

Pozdrawiam,

Emir
NTP GLOBAl-TECH

EMIR NTP GLOBAL-TECH
Nowicjusz

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 24 Lip 2014 18:09

Maszyna: KEESTRACK EXPLORER

Firma: Nowoczesne Technologie Przemysłowe GLOBAL-TECH


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej