ketral
wibako
BSL TURBO
klinikamaszyn



Przesiewacze/zapytanie

Przesiewacze/zapytanie

Postprzez dawidg2 » 24 Lis 2015 07:22

Bo z laweta się 90 jedzie w de a w polsce 80 na autostradzie i 70 na krajowych.

dawidg2
Fachoperator

  • Posty: 4424
  • Rejestracja: 14 Kwi 2008 19:47
  • Miejscowość: Krzemieniewo
  • Pochwały: 90

Maszyna: JCB, Schaeff

Firma: Szukam


Reklama

Przesiewacze/zapytanie

Postprzez peckiel » 24 Lis 2015 07:48

projektt dobrze, że nie miałeś jak na tym filmie :lol:
Roboty ziemne i drogowe, sprzedaż kruszyw, wynajem maszyn


Zapraszam na mój kanał na Youtube

Awatar użytkownika
peckiel
Fachoperator

  • Posty: 4379
  • Rejestracja: 05 Mar 2009 21:55
  • Miejscowość: Podlaskie
  • Pochwały: 95

Maszyna: Liebherr A904, JCB JS220LC

Firma: Roboty Ziemne i Drogowe


Re: Przesiewacze/zapytanie

Postprzez projektt » 24 Lis 2015 21:32

dawidg2 napisał(a):Bo z laweta się 90 jedzie w de a w polsce 80 na autostradzie i 70 na krajowych.



Jakby ciężarówki miały tyle jeżdzic, to byle w ogole nie zarobiły :)

projektt
Operator

Maszyna: JCB 4CX, Cat 320C, Volvo 120E, Cat 323D, Cat M313c

Firma: .


Re: Przesiewacze/zapytanie

Postprzez projektt » 10 Maj 2016 16:59

I przesiewacz po pół roku namysłu kupiłem - chieftain 1400 z 2006 roku z wibrokratą. Przyjeżdza do mnie w piątek na żwirownie i przesiewam.

Pare pytań, czy wibrokrata sie przydaje jak nie chcemy uzyskiwać 4 frakcji? Z tego co wiem, to 2-3 litra więcej pali.

Drugie - nadolnym pokładzie są założone struny 20mm, czyli ktos zapewne przesiewał czarnoziemie, ja chce odsiewać kamień, czy struna 2 mm będzie dobrym pomysłem, czy lepiej np 3, bądz 4mm, bo jak bedzie troszke gliny to zapewne nie odsieje, hmm?

Posiadam juz struny oryginalnie od powerscreen, gdyz kiedys dostalem od znajomego, powiedzcie, czy to jest 2 mm, czy 1,5mm? (na zdjęciu)

Jaka firma robi dobre sita?

Jakie sito dać na pierwszy pokład, jak najlepiej wychodzi w praktyce, 30 mm, 40mm?

Jeżeli mam wibro krate, to warto zakładać sito pod nia? (teraz chyba jest założone 100 mm)
Załączniki
FullSizeRender-2.jpg
IMG_3314.JPG

projektt
Operator

Maszyna: JCB 4CX, Cat 320C, Volvo 120E, Cat 323D, Cat M313c

Firma: .


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez peckiel » 10 Maj 2016 17:25

Wibrokrata u mnie jest nawet potrzebna. Mam pospółkę z dużymi kamieniami. Żeby nie wibrokrata to ciągle by trzeba było zrzucać kamienie. Nie mam tam żadnych sit. Teraz robimy 0-31,5. Na górny pokład założone sita 40 mm.
Dobre sita robi firma Amar Cendrowscy. Mam już kilka sit od nich.
Roboty ziemne i drogowe, sprzedaż kruszyw, wynajem maszyn


Zapraszam na mój kanał na Youtube

Awatar użytkownika
peckiel
Fachoperator

  • Posty: 4379
  • Rejestracja: 05 Mar 2009 21:55
  • Miejscowość: Podlaskie
  • Pochwały: 95

Maszyna: Liebherr A904, JCB JS220LC

Firma: Roboty Ziemne i Drogowe


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez Piotr mc 85 » 20 Maj 2016 12:02

peckiel napisał(a):Dobre sita robi firma Amar Cendrowscy. Mam już kilka sit od nich.

Też brałem od nich sita, ale zdecydowanie lepsze robi firma Progress eco, są lepiej wykonane i dokładniej co ma wpływ na jakość materiału - mam na myśli zwłaszcza te drobniejsze frakcje, gdzie wykonanie sita ma fundamentalne znaczenie.
projektt napisał(a):czy struna 2 mm będzie dobrym pomysłem, czy lepiej np 3, bądz 4mm, bo jak bedzie troszke gliny to zapewne nie odsieje, hmm?

Ja struną 3 mm odsiewam drobny piasek i jak suchy to w miarę idzie ale na dłuższą metę się zapychają i trzeba czyścić ręcznie.
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1205
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 29

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez projektt » 20 Maj 2016 12:18

Zamówiłem do armara 4 mm, ale sie okazało lekko za duże. Lepiej jak będa 3 mm :)

projektt
Operator

Maszyna: JCB 4CX, Cat 320C, Volvo 120E, Cat 323D, Cat M313c

Firma: .


Re: Przesiewacze/zapytanie

Postprzez projektt » 26 Maj 2016 19:53

Przesiewacz uruchomiony, i co? 0-2 i 0-4 bardzo mało schodzi i trzeba siany sprzedawac w cenie pospołki - za 6-7 zł/t.
Kamień i tak jest lekko brudny.

Na to wygląda, że musze uruchomić płukanie piasku, teraz pytańko, nie będę pytał o efektywności płukania kamienia, gdyż już co nieco wiem, ale o płukaniu samego piasku - czy wszystko co wpadnie z piaskiem do odwadniacza (ił, glina, organika itp ) sie rozpuszcza, w sensie jak mamy dużo % innego materiału od piasku?

- drugie pytanie związane w powyższym, ile procentowo może być innego materiału niż piasek(nie mówimy o kamieniach), tak, aby energia/koszty przepłukania nie przewyższyły zysków. Np. samego piasku min. 40%, gdyż reszte sie rozpuści w wodzie, zabrudzi staw i kosz całości będzie większy niz sprzedaz piasku płukanego.
Załączniki
IMG_3432.JPG

projektt
Operator

Maszyna: JCB 4CX, Cat 320C, Volvo 120E, Cat 323D, Cat M313c

Firma: .


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez Piotr mc 85 » 27 Maj 2016 13:26

projektt napisał(a):nie będę pytał o efektywności płukania kamienia, gdyż już co nieco wiem, ale o płukaniu samego piasku - czy wszystko co wpadnie z piaskiem do odwadniacza (ił, glina, organika itp ) sie rozpuszcza, w sensie jak mamy dużo % innego materiału od piasku?

- drugie pytanie związane w powyższym, ile procentowo może być innego materiału niż piasek(nie mówimy o kamieniach), tak, aby energia/koszty przepłukania nie przewyższyły zysków. Np. samego piasku min. 40%, gdyż reszte sie rozpuści w wodzie, zabrudzi staw i kosz całości będzie większy niz sprzedaz piasku płukanego.

To wszystko zależy w jaki zainwestujesz sprzęt. Widziałem przypadki jak w ogóle nic nie inwestują i cały piasek leci z syfem do dziury w ziemi i później go koparką wybierają, :crazy: :wall: :wall: :wall: wtedy cały syf zostaje w piasku - nie wiem gdzie tam logika bo nic w ten sposób nie uzyskują.
Najlepsze efekty daje hydrocyklon, bo nie tracisz nawet najdrobniejszych frakcji piasku, ale odwadniacz wstęgowy, taki z dodatkowym ślimakiem daje radę odzyskać drobne ziarna do frakcji 0,063 mm. W zależności od złoża % odpadu jest różny u mnie nie powinno być więcej jak 0,5%, trzeba by porównać zawartość pyłów,gliny, iłów w materiale wsadowym i gotowym piasku 0-2 lub 0-4. Zresztą byłeś w grudniu u mnie więc widziałeś co nieco, jak coś więcej chcesz wiedzieć to pytaj.

projektt napisał(a):Przesiewacz uruchomiony, i co? 0-2 i 0-4 bardzo mało schodzi i trzeba siany sprzedawac w cenie pospołki - za 6-7 zł/t.

To lipa, nie opłaca się przesiewać i po 6/t sprzedawać, za 0-31 ja za przesiewane na sucho biorę minimum 7 do 10 zł/t, ale to po 7 to bez siania to nawet po 5 bym nie sprzedał, tak zanieczyszczone, a jak materiał lepszy to i cena wyższa. Pospółkę sprzedaję po 10zł/t bez siania, więc taka 0-31 musi kosztować te 12zł/t, aby koszty pokryć i coś zostało choć to niewiele.
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1205
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 29

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Re: Przesiewacze/zapytanie

Postprzez projektt » 28 Maj 2016 12:45

http://www.mascus.pl/budownictwo/uzywan ... fumvf.html

prawdopodobnie bede to kupowal - stacjonarny, jest to powerscreen, dobra cena i swiezy w miare.

Hydrocyklon drogi i jeszcze ten pobór energi :/

projektt
Operator

Maszyna: JCB 4CX, Cat 320C, Volvo 120E, Cat 323D, Cat M313c

Firma: .


Re: Przesiewacze/zapytanie

Postprzez EMIR NTP GLOBAL-TECH » 17 Cze 2016 21:08

Witam,
mamy na stanie używany przesiewacz 4,8 m x 2,0 m . Jest to przesiewacz wzięty od klienta i jesteśmy na etapie odświeżania przesiewacza u nas na hali. Jest to przesiewacz z 2000 roku ( prod. Łęczyca ) 3 pokładowy z podbudową . Zapraszam na obejrzenie go. Dajemy na niego 6 miesięczną gwarancję rozruchową.

Pozdrawiam i zapraszam do współpracy.

EMIR NTP GLOBAL-TECH
Nowicjusz

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 24 Lip 2014 18:09

Maszyna: KEESTRACK EXPLORER

Firma: Nowoczesne Technologie Przemysłowe GLOBAL-TECH


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez Scoty » 23 Cze 2016 20:58

projektt, Ten przesiewacz za 105 tysi to nawet nie połowa ceny. Poza blacharką i napędem zwróciłbym uwagę na dysze z poliuretanu - są przeżarte!
Jeśli jesteś zdecydowany to cena w dół o połowę.

Scoty
Nowicjusz

  • Posty: 9
  • Rejestracja: 18 Lut 2016 12:39

Maszyna: Przesiewacze, kruszarki, płuczki, hydrocyklony, taśmociągi

Firma: Hydro Tech Sort Sp. z o.o.


Przesiewacze/zapytanie

Postprzez zeppelin zm 15 » 23 Cze 2016 21:08

Tą żwirownie masz kolego kilka kilometrów od Chwaszczyna??

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E

Firma: Wspaniała


Poprzednia Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej