ketral
wibako
BSL TURBO
apteka



Przesiewanie na mokro finlay 312

Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 28 Sty 2018 10:20

Witam wszystkich mamy problem z zabijajacymi się sitami plecionymi na dolnym pokładzie przy frakcji 2-8 w finlay 312 na mokro. Początkowo myślałem że ciśnienie wody za duże lecz po odkreceniu rynny widać że zapycha się na całej powierzchni nie tylko w miejscu dysz natryskowych. Próbowaliśmy zwiększać kąt rzeszota lub zmniejszać lecz bez zmian.Dwa górne pokłady ok nic się nie blokuje jedynie na dolnym trzecim.

-- 28 Sty 2018 11:20 --

Niestety nie mam zrobione zdjęcia jak już wszystko jest złożone jedynie w trakcie składania.
Załączniki
IMG_20171121_092420.jpg
IMG_20180127_082948(1).jpg

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Reklama

Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez zeppelin zm 15 » 28 Sty 2018 10:33

Zapycha się kamykami? Masz dobrze naciągnięte sito?

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Re: Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 28 Sty 2018 10:39

Tak dokładnie zabija się kamyki sito naciagniete już naprawdę mocno. Klucz nasdowy długa przedłużka i ile sił.

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez zeppelin zm 15 » 28 Sty 2018 11:54

Takie sito było wkomplecie czy kupowałeś nowe? Słyszałem że lepsze są poliuretanowe na mokro ale u ciebie masz naciąg poprzeczny.. wibrator dobrze działa? Od kiedy wystąpił problem?

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 28 Sty 2018 13:05

Maszynę zakupilismy nie dawno sita założyli nowe prędzej płukalismy na przerobiomym extecu 5000 turbo i sita były podobne również stalowe i nie było takiego problemu. Wibracje są chyba ok kamień na górnym czy środkowym pokładzie "podskakuje" na 20cm przeciw waga kręci się w przeciwną stronę niż kąt rzeszota. Już skończyły się nam pomysły co jest nie tak. Wyczyszcze sito i parę minut idzie idealne 0-2 o grubym ziarnie i ładne 2-8 ale z czasem kamyki się wbijaja i lipa

-- 28 Sty 2018 14:05 --

W extecu mieliśmy takie sito.
Załączniki
IMG_20180126_114138.jpg

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez zeppelin zm 15 » 29 Sty 2018 00:15

To taki sam typ sita w obydwu przesiewaczach? Wydaje mi się że coś jest nie tak z amplitudą drgań. Nie zawsze oznacza że jak kamienie podskakują 20cm znaczy że jest dobrze. Na forum jest kolega bh ruda. To fachowiec od takiego typu rzeczy.

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Re: Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 29 Sty 2018 07:22

Sita trochę się różnią w jednym są 3 przeplotki rozmieszczone co 50mm. Do exteca były 2 przeplotki co 30mm.Jakis namiar na tego pana?

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez zeppelin zm 15 » 29 Sty 2018 07:32

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Re: Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez Piotr mc 85 » 29 Sty 2018 08:49

Dziwne, mam identyczne sita i nic takiego się nie dzieje, tzn. też się kamyki wbijają bo to nieuniknione, ale nie tyle - ok. 5 -7 razy mniej.
wojtek.sas napisał(a):sito naciagniete już naprawdę mocno. Klucz nasdowy długa przedłużka i ile sił.

Ja tak nigdy nie naciągam - takie sito można zerwać w ten sposób.
Spróbuj przesiewać materiał z innej części wyrobiska, może wybitnie niekorzystne uziarnienie się trafiło w pewnym fragmencie złoża.
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1181
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 29

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Re: Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 29 Sty 2018 09:10

Materiał wstępnie jest siany na sucho później trafia na pluczke. Ten sam system co na extecu tylko tu występuje ten problem.

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez Piotr mc 85 » 29 Sty 2018 09:48

Zapycha się na sucho, czy na mokro też?
Już doczytałem.
U mnie takie sito idzie tylko na mokro, da się tym siać na sucho, czy inna frakcja na sucho idzie?
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1181
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 29

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Re: Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 17 Lut 2018 18:19

Na sucho siejemy na extecu górny pokład krata oczko 24 mm dolny strunowe 3mm. I ten materiał trafia na pluczke finlaya.

-- 31 Sty 2018 20:26 --

Witam Panowie czy macie może jakieś doświadczenia z sitami harfowymi, może te by się tak nie zabijały. Zdjęcie poglądowe.

-- 17 Lut 2018 19:19 --

Ciąg dalszy prób przełożyłem węże na wibratorze i sito zostaje czyste kamień tak się nie kleszczy. Lecz niestety wydajność sporo mniejsza.
Załączniki
sita-harfowe1.jpg
sita-harfowe1.jpg (45.39 KiB) Obejrzany 710 razy

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez zeppelin zm 15 » 17 Lut 2018 18:32

Ile przesiewasz na h?

zeppelin zm 15
Fachoperator

Maszyna: Zeppelin Zm 15, Hanomag 44 C Hanomag 50 E Hanomag 66 D

Firma: Wspaniała


Przesiewanie na mokro finlay 312

Postprzez wojtek.sas » 17 Lut 2018 21:14

Wychodzi około 75t

-- 17 Lut 2018 22:14 --

Max 95t ale przy dobrym materiale

wojtek.sas
Pomocnik operatora

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 14 Wrz 2014 08:05

Maszyna: Liebherr 564

Firma: Prywatnie


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej