Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

O czym tylko chcecie :).

Moderatorzy: peckiel, Dj_Francuz

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Piotr mc 85 » 02 Lut 2016 08:40

Ale oni potrafią być puści - jakby mi znikał przód to od raz bym się wycofał, myśli że jedzie "masziną" to wszystko może. :crazy:
Dziwne że silnik się nie udławił, parę razy woda na filtr poszła, dawał gazu ino fontanna szła z wentylatora. :potluczony:
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1054
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 26

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Reklama

TRAXTAD Traxtad

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 02 Lut 2016 09:32

Kolejny dowód, że do Rosji powinny iść maszyny odporne na wszystko :lol:
"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez viking321 » 02 Lut 2016 10:27

KALMAR napisał(a):Nie operator , ale też wpada konkretna ( 700 l poszłoooo ) . Tak się kończy przejazd przez studnie przykrytą blachą


Panowie ,czym zakleic wyciek ropy ze zbiornika . :twisted:
Tak na szybko.
Bylem swiadkiem zdazenia . Kierowca Litwin Cofajac wjechal na gruba blache i przebil zbiornik .
Wyskoczyl z szoferki ,nerwowo kreci sie kolo auta. I zadaje mi pytanie ,czy mam gume do zucia.
Nie mam odpowiadam.Pomyslalem ze popil wczesniej.
To jak daleko jest sklep..... byl kilometr do sklepu.
Koles zlapal portwel i chce biec ,wiec mowie podwioze Cie bedzie szybciej.
Na powrocie wsypal wszyskie gumy i zaczyna zuc.
Jak dojechalismy to wszyskie mail juz rozgryzione .
Zrobil duza latke i zakleil dziure. Myslalem ze jaja sobie robi,ale guma sie trzymala.
Udalo sie . Nie wiem na jak dlugo ,ale zatrzymal wyciek ropy ze zbiornika. :D
Moze komus sie przyda taki domowy sposob.
Pozdr.

viking321
Nowicjusz

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 01 Sty 2016 19:59

Maszyna: CAT 301.7 D

Firma: zibi bygg


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 02 Lut 2016 19:33

W tej sytuacji operator nie mógł raczej nic zrobić...

Koparko-ładowarka w opresji:

"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez puszek_ZGY » 04 Lut 2016 21:12

dawidk napisał(a):po prostu ciężar operatora zaważył :-)


Haha, dobre :piwo: Zawiało troszkę autokrytyką ;)
Jeśli pomogłem ---> Kliknij "pochwała" ;)

Mój kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCnu2d_ ... Qbz8agHLXw

Awatar użytkownika
puszek_ZGY
Fachoperator

Maszyna: JCB 3CX

Firma: -


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 07 Lut 2016 19:56



"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez dawidg2 » 07 Lut 2016 20:37

Ładowarką w porę to było do wyjechania, nawet może na końcu by poszła jakby pomyśleli jak łyżkę użyć.

dawidg2
Fachoperator

  • Posty: 3900
  • Rejestracja: 14 Kwi 2008 19:47
  • Miejscowość: Krzemieniewo
  • Pochwały: 67

Maszyna: JCB, Schaeff

Firma: Szukam


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez czaki » 08 Lut 2016 16:05

Kolejne odcinki zdałoby się wrzucić, to może w ostatnim się okaże,że wszystkie maszyny ze wsi potopione w polu :-0

czaki
Fachoperator

  • Posty: 652
  • Rejestracja: 05 Lut 2011 21:48
  • Miejscowość: Cieszyn
  • Pochwały: 6

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 08 Lut 2016 16:08

Niestety dalszych odcinków brak.
"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Piotr mc 85 » 09 Lut 2016 10:10

Mnie rozbrajają takie akcje jak widzę ładowarkę. Ładowarka zwłaszcza pow. 14T nie nadaję się do tego kompletnie, co doskonale widać na załączonych filmach, niewinne błotko a maszyna nie radzi sobie z własną masą, osobiście nie wykonuję takich usług bo wiem że maszyna zostanie, trzeba mieć obok twardy grunt aby wykonać wyciąganie ładowarką z powodzeniem. Nie pomoże napęd 4x4, blokada, czasem wypchnięcie łyżką czego operator maszyny z filmu nie potrafi. Poza tym typowe opony nie dają rady w błotnistym terenie - są przeznaczone głownie na suche grunty, może na rolniczych z bliźniakami by było lepiej.

Same zachodnie sprzęty, coś nie mają zamiłowania do rodzimej technologii - gniotsa niełamiotsa :mrgreen:
Wyciąganie szeregowo przez quada też niezły gignat
tu fajny przykład: https://www.youtube.com/watch?v=X-YYe0prvR8
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1054
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 26

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez czaki » 09 Lut 2016 21:49

I to się wszystko zgadza. Ładowarka ma stosunkowo duży nacisk na grunt.Jak luźniejszego gruntu, który rozchodzi się pod oponami, jest co najmniej połowę niż wynosi prześwit do mostów, to ładowarka ma bidę się przemieszczać. Dają radę tylko szerokie gąski lub opony balony.

czaki
Fachoperator

  • Posty: 652
  • Rejestracja: 05 Lut 2011 21:48
  • Miejscowość: Cieszyn
  • Pochwały: 6

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez pawelnrg » 14 Lut 2016 18:04

chyba tutaj: http://www.dailymotion.com/video/x3rpk7 ... -wrong_fun na końcu filmiku wychodzi z kabiny.
znalazłem na youtube
Ostatnio edytowany przez pawelnrg, 14 Lut 2016 18:52, edytowano w sumie 1 raz

pawelnrg
Pomocnik operatora

  • Posty: 62
  • Rejestracja: 10 Cze 2011 01:25

Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez pawelnrg » 14 Lut 2016 18:49

peckiel napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=x-oa1kAPaHI

może myślał ze tym jedzie, kolor ten sam....

pawelnrg
Pomocnik operatora

  • Posty: 62
  • Rejestracja: 10 Cze 2011 01:25

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez peckiel » 14 Lut 2016 19:27

pawelnrg pewnie tak. Zawsze przebijał się ruskim sprzętem to myślał, że i tym przejdzie :lol:
Roboty ziemne i drogowe, sprzedaż kruszyw, wynajem maszyn


Zapraszam na mój kanał na Youtube

Awatar użytkownika
peckiel
Fachoperator

  • Posty: 4332
  • Rejestracja: 05 Mar 2009 21:55
  • Miejscowość: Podlaskie
  • Pochwały: 91

Maszyna: Liebherr A904, JCB JS220LC

Firma: Roboty Ziemne i Drogowe


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Piotr mc 85 » 15 Lut 2016 08:45

pawelnrg napisał(a):może myślał ze tym jedzie, kolor ten sam....

Widziałem to już dawno. Po takiej akcji opony pewnie maja trochę blizn :? Niebo na chwilę to porządnie się "zachmurzyło" nieźle ma tam pompę podkręconą, prawie jak tu https://www.youtube.com/watch?v=UAHSghUsnHA
Pozdrawiam Piotr

Piotr mc 85
Fachoperator

  • Posty: 1054
  • Rejestracja: 16 Cze 2008 21:26
  • Miejscowość: Jaźwina
  • Pochwały: 26

Maszyna: VOLVO L150E, XCMG ZL50GCE, Hanomag55D,W K611, CAT 301.5

Firma: Kopalnia


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez pawelnrg » 15 Lut 2016 19:01

też dawno to video widziałem ale spasowało jako wyjaśnienie dlaczego równiarką wjechał. Może nie pompa podkręcona tylko filtr zapchany? a co do opon nie wyglądają te kamyki na ostre.

pawelnrg
Pomocnik operatora

  • Posty: 62
  • Rejestracja: 10 Cze 2011 01:25

Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 16 Lut 2016 21:12


"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez AkukuBernard » 17 Lut 2016 08:26

Brak wyobraźni i doświadczenia.

AkukuBernard
Nowicjusz

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 17 Lut 2016 08:19

Maszyna: volvo

Firma: nie posiadam


Re: Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez Brandix » 21 Lut 2016 16:13

"Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody."

Brandix
Fachoperator

  • Posty: 1028
  • Rejestracja: 20 Maj 2015 19:37
  • Miejscowość: Czyżowice
  • Pochwały: 125

Maszyna: 428C, 301.8C

Firma: Roboty ziemne


Ja po prostu mam talent (wpadki operatorów)

Postprzez peckiel » 21 Lut 2016 17:39

Tak się kończą popisy na maszynach. :wall: Maszyna jest do roboty normalnej
Roboty ziemne i drogowe, sprzedaż kruszyw, wynajem maszyn


Zapraszam na mój kanał na Youtube

Awatar użytkownika
peckiel
Fachoperator

  • Posty: 4332
  • Rejestracja: 05 Mar 2009 21:55
  • Miejscowość: Podlaskie
  • Pochwały: 91

Maszyna: Liebherr A904, JCB JS220LC

Firma: Roboty Ziemne i Drogowe


PoprzedniaNastępna Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: zeppelin zm 15 oraz 3 gości

cron

tytul

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej