BSL TURBO

Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Moderatorzy: peckiel, PiatyElement

Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Postprzez insitu » 12 Cze 2019 07:48

Marka i model maszyny: Liebherr A900C Litronic
Rok produkcji: 2008
Numer seryjny: WLHZ1002HZK038150

Maszyna: Liebherr A900C Litronic, nr ser. WLHZ1002HZK038150
Witajcie, koledzy proszę o pomoc w zlokalizowaniu cewki II biegu w w/w. maszynie - jeśli ktoś miałby jakiś rysunek lub byłby w stanie coś podpowiedzieć będę wisiał :piwo:
Dziś nagle zniknął II bieg i został tylko I ..., a słychać, że pompa się załącza :wall:

insitu
Nowicjusz

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 Maj 2017 13:10

Maszyna: Hyundai R140 W-7A

Firma: własna działalność


Reklama


Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Postprzez lukas76pl » 12 Cze 2019 17:39

W tej maszynie nie ma cewki 2 biegu. Jeżeli nic nie jest zasterowane to przekładnia jest na szybkim biegu a po załączeniu cewki Y55 przełącza się na 1 bieg ( terenowy , zębatka ) . Co Ci się dzieje jak jest załączony szybki bieg? Nie jedzie wogóle , nie zmienia prędkości w stosunku do 1 , czy jest poprostu słaba ?
Łukasz 609654134

lukas76pl
Operator

Maszyna: liebherr

Firma: Już własna
serwis, części , filtry LIEBHERR
609654134


Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Postprzez insitu » 12 Cze 2019 20:54

Nie jedzie w ogóle

insitu
Nowicjusz

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 31 Maj 2017 13:10

Maszyna: Hyundai R140 W-7A

Firma: własna działalność


Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Postprzez lukas76pl » 12 Cze 2019 20:57

No to nie szukaj problemu w cewkach. Trzeba sprawdzić czy nie ma przebicia na złączu obrotowym i jak jest ok to skrzynia do wyjęcia
Łukasz 609654134

lukas76pl
Operator

Maszyna: liebherr

Firma: Już własna
serwis, części , filtry LIEBHERR
609654134


Re: Brak biegu II Liebherr A900C Litronic

Postprzez Liebherr314litronic » 14 Cze 2019 21:12

Witam, mam podobny problem w Liebherr a900 wczoraj biegi były dziś rano nie ma 2 biegu dodam że nie została uszkodzona bo jest w miejscu nigdzie nie jeździła , żółw działa jedynka jest i powinna być dwójka po wyłączeniu trybiku A tu nadal jedynka , dodam że po kilkukrotnym wyłączeniu biegow cewka przy wierzyczce jest ciepła natomiast ta bliżej zbiornika jest zimna ,zamienialem te cewki to była tylko jedynka znikł żółw, czy ktoś coś doda od siebie? Czy ta cewka przy zbiorniku padła?

Liebherr314litronic
Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 01 Mar 2019 09:19

Maszyna: Liebherr 314 litronic

Firma: TopKop


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mumin700 oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej