ketral
BSL TURBO
sunward
apteka

LB110B Problem z rozruchem

LB110B Problem z rozruchem

Postprzez dandi » 06 Mar 2013 08:40

Marka i model maszyny: NH LB110B
Rok produkcji: 2006

witam
Mam problem z maszyną NEW Holland lb110b a mianowicie rano ciężko odpala. Kręci, leci biały dym z komina i dupa. Po chwili łapie, zgaśnie na chwilę i po drugim razie jest ok. Potem cały dzień odpala normalnie i rano ponownie to samo. Dodam, że świeca grzeje dopiero od -5 - -8 a wg książki powinna grzać od +5. Czy mógłby uszkodzić się czujnik, który podaje informacje o temp. powietrza do sterownika świecy???
Z góry dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Daniel
Pozdrawiam
Daniel

dandi
Pomocnik operatora

  • Posty: 68
  • Rejestracja: 27 Gru 2010 22:41
  • Miejscowość: Piotrków Tryb
  • Pochwały: 1

Maszyna: Atlas 1404,1605M
Terex 160TW
Hydrema i inne

Firma: Firma PROSPOL


Problem z rozruchem

Postprzez kwak » 06 Mar 2013 10:32

Sprawdź czy nie nie łapie lewego powietrza. W moim przypadku problem spowodowany były uszczelnieniami na odstojniku (pasują od MF). Sprawdź również przewody paliwowe. Jaką masz pompkę paliwa elektryczną czy mechaniczną?
Wszystkie urządzenia elektryczne działają z dymem w środku. Jeśli on ucieknie, są uszkodzone.http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CPXckfT-6g

kwak
Operator

  • Posty: 200
  • Rejestracja: 03 Sty 2007 20:04
  • Miejscowość: Małopolskie
  • Pochwały: 3

Maszyna: New Holland LB115


Re: LB110B Problem z rozruchem

Postprzez dandi » 06 Mar 2013 11:55

pompka mechaniczna
Pozdrawiam
Daniel

dandi
Pomocnik operatora

  • Posty: 68
  • Rejestracja: 27 Gru 2010 22:41
  • Miejscowość: Piotrków Tryb
  • Pochwały: 1

Maszyna: Atlas 1404,1605M
Terex 160TW
Hydrema i inne

Firma: Firma PROSPOL


LB110B Problem z rozruchem

Postprzez pitero36 » 06 Mar 2013 18:26

Mam to samo w HSW 9.50 z silnikiem iveco chyba w NH będzie taki sam ale to raczej nie paliwo bo w temp. poniżej zera właśnie kiedy załączy się świeca a właściwie podgrzewacz powietrza odpala o wiele lepiej, tyle że nie gaśnie po odpaleniu.

Awatar użytkownika
pitero36
Pomocnik operatora

  • Posty: 65
  • Rejestracja: 27 Sty 2010 22:04
  • Miejscowość: małopolska

Re: LB110B Problem z rozruchem

Postprzez dandi » 06 Mar 2013 19:39

No i sprawdziliśmy temacik. Jak damy na krótko prąd do podgrzewacza to pali wzorowo. Tylko teraz pytanie??? czy walnął czujnik odpowiedzialny za informacje o aktualnej temperaturze do sterownika czy sam sterownik???
Pozdrawiam
Daniel

dandi
Pomocnik operatora

  • Posty: 68
  • Rejestracja: 27 Gru 2010 22:41
  • Miejscowość: Piotrków Tryb
  • Pochwały: 1

Maszyna: Atlas 1404,1605M
Terex 160TW
Hydrema i inne

Firma: Firma PROSPOL


Re: LB110B Problem z rozruchem

Postprzez dandi » 07 Mar 2013 07:55

a czy ktoś z Szanownych kolegów ma może schemat od instalacji podgrzewacza powietrza??? i jeszcze jedno w pompie wtryskowej są dwa czujniki, jeden od gaszenia a drugi może być od dodatkowej dawki paliwa przy rozruchu???
Pozdrawiam
Daniel

dandi
Pomocnik operatora

  • Posty: 68
  • Rejestracja: 27 Gru 2010 22:41
  • Miejscowość: Piotrków Tryb
  • Pochwały: 1

Maszyna: Atlas 1404,1605M
Terex 160TW
Hydrema i inne

Firma: Firma PROSPOL


LB110B Problem z rozruchem

Postprzez sahara73 » 07 Mar 2013 19:34

Informacja do sterownika idzie zazwyczaj z czujnika temperatury płynu chłodzącego silnika (może być więcej niż jeden czujnik) a nie temperatury powietrza. Poszukaj tego czujnika i spróbuj go odłączyć przed rozruchem na zimno, sterownik przyjmie wtedy wartości zapisane w pamięci i powinien załączyć podgrzewanie.

sahara73
Młodszy operator


LB110B Problem z rozruchem

Postprzez dandi » 12 Mar 2013 18:38

zrobiliśmy podgrzewanie na krótko bez sterownika i jest gitara pali aż miło
Pozdrawiam
Daniel

dandi
Pomocnik operatora

  • Posty: 68
  • Rejestracja: 27 Gru 2010 22:41
  • Miejscowość: Piotrków Tryb
  • Pochwały: 1

Maszyna: Atlas 1404,1605M
Terex 160TW
Hydrema i inne

Firma: Firma PROSPOL


LB115 CIĘŻKO KRĘCI

Postprzez sewek » 08 Wrz 2016 07:25

WITAM MAM NEW HOLLAND LB 115 CIĘŻKO KRĘCI MIMO ŻE ROZRUSZNIK NOWY AKUMULATORY NOWE KABLE WYMIENIONE LECZ MAM WRAŻENIE JAK BY CIĄGNĄ CAŁĄ HYDRAULIKĘ CZY JEST MOŻE JAKIŚ ZAWÓR KTÓRY SIĘ MÓGŁ ZAWIESIĆ LUB COŚ INNEGO DO SPRAWDZENIA.

sewek
Nowicjusz

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 08 Wrz 2016 06:43

Maszyna: New Holland lb115

Firma: sewex2257


LB110B Problem z rozruchem

Postprzez puszek_ZGY » 08 Wrz 2016 19:28

Jeśli masz problem, to zakładaj nowy temat, nie podpinaj się pod czyjś.

Do sedna, na forum już kilkukrotnie się pojawiało, być może hydraulika stawia opór, zacięta jakaś funkcja, uszkodzona pompa, rozdzielacz.

Spróbuj odpiąć wał od pompy hydraulicznej, na czas startu, i sprawdź czy będzie jakaś poprawa.
Jeśli pomogłem ---> Kliknij "pochwała" ;)

Mój kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCnu2d_ ... Qbz8agHLXw

Awatar użytkownika
puszek_ZGY
Fachoperator

Maszyna: JCB 3CX

Firma: -


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej