ketral
wibako
BSL TURBO
klinikamaszyn



Problem przy rozruchu silnika Hatz 1B-20

Nie kopie, a jeździ po budowie? - tutaj jego miejsce.

Problem przy rozruchu silnika Hatz 1B-20

Postprzez Vordexes » 04 Lis 2017 22:07

Marka i model maszyny: Hatz 1b-20

Witam. Mam problem z silnikiem Hatz 1B-20 w zagęszczarce. Przy rozruchu silnik odbija w lewą stronę. Dodam tyle, że luzy zaworów są dobre.

Vordexes
Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 08 Lip 2016 21:22

Maszyna: :)

Firma: :D


Reklama

Problem przy rozruchu silnika Hatz 1B-20

Postprzez Kamal » 20 Lis 2017 13:42

Masz dobrą korbę, czy spawaną.

Awatar użytkownika
Kamal
Fachoperator

Maszyna: Atlas 65 x5


Re: Problem przy rozruchu silnika Hatz 1B-20

Postprzez letek » 07 Mar 2018 14:16

ten model jest odpalany z linki(szarpak). dopiero kupiłeś sprzęt czy problem był już wcześniej? miałem dwie takie i obie trzeba było odpowiednio odpalać, to znaczy ciągniesz sznur powoli aż poczujesz ze przeszedł przez GMP, potem zwijasz i szarpiesz z całej siły. trzeba wyczuć ten sprzęt. może też być lejący wtrysk. pozdr

letek
Nowicjusz

  • Posty: 14
  • Rejestracja: 17 Lis 2011 19:04

Problem przy rozruchu silnika Hatz 1B-20

Postprzez TECHMAR » 14 Mar 2018 19:27

Witam Wszystkich fajnie jakby Kolega pokrótce opisał kiedy pojawił się problem. Są sytuacje kiedy jest to normalne a i są takie że istnieje konkretna tego przyczyna.
1. Jak wyeksploatowany jest ten motor? przynajmniej rok produkcji
2. Silnik da się w ogóle uruchomić ? jeżeli tak to w jaki sposób ?

TECHMAR
Fizol

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 04 Maj 2007 17:13
  • Miejscowość: LUBIN

Maszyna: 14 maszyn CAT i 200 innych

Firma: Techmar


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej