ketral
wibako
BSL TURBO
klinikamaszyn



Hamm HD110 odpalanie

Nie kopie, a jeździ po budowie? - tutaj jego miejsce.

Hamm HD110 odpalanie

Postprzez Florek1987 » 07 Mar 2018 20:54

Marka i model maszyny: Hamm HD110
Rok produkcji: 2007

Witam mam duży problem z moim walcem, mianowicie każde poranne odpalenie musi odbyć się z samostartem, bo silnik kreci ale nie może zaskoczyć, silnik Deutz Common Rail wymieniono wtryski, świece sterownik świec, założony zawór na pompie aby paliwo nie cofało a efekt nadal się powtarza,jeśli już go odpalimy to pali cały dzień normalnie ale po nocy znów to samo. Ręce opadają, komputer nic nie pokazuje brak błędów,zachowuje się jakby była nie wystarczająca dawka paliwa i silnik nie chce zaskoczyć Ratujcie, Pomóżcie może znacie taki przypadek!!! Pozdrawiam

Florek1987
Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 06 Paź 2012 06:41

Maszyna: HAMM HD 110


Reklama

Hamm HD110 odpalanie

Postprzez Kamal » 07 Mar 2018 21:28

Podaj obroty rozrusznika i jak ciśnienie na rampie rośnie. I patent zlikwiduj bo uwalisz cały układ.

Awatar użytkownika
Kamal
Fachoperator

Maszyna: Atlas 65 x5


Re: Hamm HD110 odpalanie

Postprzez Florek1987 » 08 Mar 2018 09:05

Namierzyliśmy ze gubi po zgaszeniu ciśnienie na listwie do zera i jak jest zero to znów długo kręci żeby nabił ciśnienie co może się dziać??

Florek1987
Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 06 Paź 2012 06:41

Maszyna: HAMM HD 110


Hamm HD110 odpalanie

Postprzez Kamal » 08 Mar 2018 11:38

Po zgaszeniu ma być po chwili zero. Jak nie narasta to przyczyn parę. Tylko porządna diagnostyka, na pałę się nie da. Czy podczas pracy ciśnienie prawidłowe.

Awatar użytkownika
Kamal
Fachoperator

Maszyna: Atlas 65 x5


Hamm HD110 odpalanie

Postprzez PJMedia » 25 Mar 2018 00:17

Witam Serdecznie. Podepnę się do tematu by nie zakładać nowego. U mnie problemem jest odpowietrzenie układu mianowicie przy każdej probie uruchomienia trzeba odpowietrzać układ. Wymienione filtry, wszystkie przewody elastyczne, podkładki miedziane
(również pod odpowietrznikami), wymieniona podstawa filtra wstępnego(ten duży z czujnikiem). Nie mam już pomysłu co możne mu dolegać. Jak odpali chodzi normalnie, wkręca się na obroty bez problemu. Może pracować cały dzień a 15 minutach od zgaszenia już nie zapali bez odpowietrzania. Problem dotyczy walc HAMM HD90

PJMedia
Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 24 Mar 2018 23:48

Maszyna: Hamm HD90

Firma: Pol-Dróg


Hamm HD110 odpalanie

Postprzez MARIO/MECALAC » 25 Mar 2018 13:24

Nowy problem nowy temat. Nawet nie raczyłeś zapoznać się z regulaminem czemu wymagane jest zakładanie nowych tematów
W naszym fachu nie ma strachu bo nasz fach to sam strach


Jeśli pomogłem nie pisz Dziękuje kliknij POCHWAŁA!!
Rezerwiści To Specjaliści Pędzą Bimber Nawet Z Liści

http://ol-kop.com/
roboty ziemne, wykopy, przydomowe oczyszczalnie ścieków

Awatar użytkownika
MARIO/MECALAC
Fachoperator

  • Posty: 3181
  • Rejestracja: 29 Paź 2009 18:39
  • Miejscowość: CZĘSTOCHOWA \ KRAKÓW
  • Pochwały: 123

Maszyna: MECALAC 12 MSX

Firma: OL-KOP


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

eRobocze

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej