Maszyna: Caterpillar Pomógł: 91 razy Posty: 1296 Skąd: Śląsk
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 12:58 am
3 do kontroli-diagnostyki modułu sterowania automatyczną skrzynią biegów
4 to kontrolka alarmowa trybu awaryjnego lub błędu skrzyni
1 i 2 nie mam pojęcia (1 wygląda jak gniazdo przetwornicy lub wyprowadzenie na zewnątrz 12V np zamiast gniazda w kabinie, 2 to jedno z kilkunastu nie wykorzystanych opcjonalnych złącz z instalacji maszyny np dodatkowego oświetlenia lub zasilania systemu niwelacji)
_________________ dobra maszyna jest jak MŁOTEK:
prosta w konstrukcji, łatwa w obsłudze i co najważniejsze: TRUDNA DO ZEPSUCIA...
gniazdo nr1 jest używane do statycznego rozróchu silnika szczegulnie w zimie ,innymi słowy włączasz 220-230v w tą wtykę i po jakimś czasie masz zagrzany silnik bez zapalania pozdrawiam.
o popatrz to zajebista sprawa z ta grzałką, teraz tzreba czekac na zime i zobaczyc czy wogóle dziala,póki co nie ma takiej potrzeby;) dzieki za pomoc pozdrawiam operatorow.
Maszyna: Caterpillar Pomógł: 91 razy Posty: 1296 Skąd: Śląsk
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 12:08 am
gniazdo na "angielskie" napięcie jest zupełnie inne i nasze wtyczki nie pasują i odwrotnie: "ichniej "grzałki nie podepniesz do polskiego prądu zwykłym przedłużaczem....
_________________ dobra maszyna jest jak MŁOTEK:
prosta w konstrukcji, łatwa w obsłudze i co najważniejsze: TRUDNA DO ZEPSUCIA...
No dokładnie są inne, ale pewnie znajdzie się wielu ludzi co zmieni gniazdo (z myślą że to może było jakieś specjalne gniazdo Cat) na polskie, lecz nigdy im nie przyjdzie na myśl o "angielskim" prądzie.
Niestety wiele ludzi nadal nie wie o "angielskim" prądzie.
a wlasnie i dobrze ze to poruszane, bo czytajac to czy ma mi spasowac zwykla przedłuzka?? bo u mnie w gniezdzie sa trzy bolce, z czego masowy jest grubszy, ale o ile pamietam z naklejki na gniazdku to pisze tam 220V w pon zrobie foto otwartego i naklejki na nim.
Maszyna: caterpillar 428C
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 8:16 pm
Robiłem ostatnio troche jako elektryk i to gniazdo wygląda mi na "szugo czy też szuko"
Tak mówili na to elektrycy z papierami tzn że to może być polskie gniazdo natomiast ono jest trochę inne i nie każda wtyczka podejdzie, ale zrób foteczke otwartego to napewno bede wiedział.
TO jest gniazdo takie jak są do 400V tzw siły. Akurat tu są 3 bolce tak jak kolega pisze bo to 220-230V, można to kupić w każdym sklepie z artykułami elektrycznymi o taka wtyczka tam wchodzi http://allegro.pl/item115...o_skrzynki.html .
http://www.fotosik.pl/pok...d91cf5d44d.html
to jest zdjecie otwartego gniazda, naklejki nie udalo sie sfotografowac, bo za bardzo ukryta jest,alke pisze na niej 6A i 230 V i jakies tam inne literki.