jakie ciśnienie powinno być w akumulatorze hydraulicznym cat

Maszyny Caterpillar - żółte inaczej.

Moderator: mechanior

jakie ciśnienie powinno być w akumulatorze hydraulicznym cat

Postprzez remski » 20 Mar 2009 12:25

witam mam w akumulatorze 50 atm i nie wiem czy to nie za mało .

Awatar użytkownika
remski

  • Posty: 321
  • Rejestracja: 05 Sty 2008 20:27
  • Miejscowość: Lubuskie
  • Pochwały: 7

Maszyna: CAT JCB ATLAS HANOMAG

Firma: ...


Reklama

Postprzez mechanior » 20 Mar 2009 23:10

REMSKI, jaka maszyna, koparka ? młot ? który akumulator ? od hamulcy ? od ciśnienia sterującego ? numer seryjny maszyny... (domyślam sie że CAT...)
MECHANIOR 607-848-317 *** SKLEP 607-848-217 *** ŚLĄSK
WWW: klinikaMASZYN.pl - FACEBOOK: klinikaMASZYN.pl

Awatar użytkownika
mechanior
Specjalista

  • Posty: 12197
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 21:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 399

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl


Postprzez remski » 21 Mar 2009 00:01

od tzw pływającej łyżki

[ Dodano: Pią Mar 20, 2009 10:01 pm ]
428 c
Jeśli pomogłem kliknij pochwała

Awatar użytkownika
remski

  • Posty: 321
  • Rejestracja: 05 Sty 2008 20:27
  • Miejscowość: Lubuskie
  • Pochwały: 7

Maszyna: CAT JCB ATLAS HANOMAG

Firma: ...


Postprzez mechanior » 21 Mar 2009 02:51

1860 kPa +/- 34,5 kPa (270 +/- 5,0 PSI) - tak podaje katalog, ale jest kilka warunków do spełnienia:
•maszyna ustawiona na równym twardym podłożu
•łyżka ładowarkowa oparta na podłożu
•zniweluj ciśnienie w układzie hydraulicznym maszyny: przekręć stacyjkę w pozycję ON (Włącz), przestaw dźwignię sterowania łyżki ładowarkowej w każdą pozycję roboczą, wyłącz stacyjkę.

akumulator gazowy użyty w układzie RIDE CONTROL jest raczej AMORTYZATOREM azotowym,
ciekawość mnie zżera: wychodzi na to że ciśnienie masz za wysokie, jakie zaobserwowałeś objawy ?

ale i tak nie podałeś numeru seryjnego, pytam dlatego, że maszyn 428C były tak naprawdę 3 serie (różnią się szczegółami wyposażenia silnika, hydrauliki, instalacją elektryczną i rodzajem a raczej odmianą transmisji)

mam jeszcze jedno pytanie: ile masz elektrozaworów na kości zaworu RIDE CONTROL - 1 czy 2 ??
MECHANIOR 607-848-317 *** SKLEP 607-848-217 *** ŚLĄSK
WWW: klinikaMASZYN.pl - FACEBOOK: klinikaMASZYN.pl

Awatar użytkownika
mechanior
Specjalista

  • Posty: 12197
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 21:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 399

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl


Postprzez remski » 21 Mar 2009 11:48

jeden elektrozawór upusćiłem na 25 atm i jest ok dzieki
Jeśli pomogłem kliknij pochwała

Awatar użytkownika
remski

  • Posty: 321
  • Rejestracja: 05 Sty 2008 20:27
  • Miejscowość: Lubuskie
  • Pochwały: 7

Maszyna: CAT JCB ATLAS HANOMAG

Firma: ...


Postprzez mechanior » 21 Mar 2009 16:59

nie ma sprawy, polecam sie na przyszłość :mrgreen:
MECHANIOR 607-848-317 *** SKLEP 607-848-217 *** ŚLĄSK
WWW: klinikaMASZYN.pl - FACEBOOK: klinikaMASZYN.pl

Awatar użytkownika
mechanior
Specjalista

  • Posty: 12197
  • Rejestracja: 15 Gru 2008 21:41
  • Miejscowość: Śląsk
  • Pochwały: 399

Maszyna: Caterpillar

Firma: klinikaMASZYN.pl


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

cron

P.I.W.K.O. zakończone, oficjalny filmik zjazdu :)

× Nie pokazuj więcej