Dopiero co zacząłem pracę jako operator więc proszę o pomoc w wycenie prac jakie wykonałem/wykonam.
Jako, że jestem początkujący i nie kopie nie wiadomo jak szybkim tempem to nie liczyłem jakość dokładnie ile czasu dziennie pracowała koparka lecz tak mniej więcej ile powinienem za to wziąć.
Prace wykonałem za pomocą minikoparki Volvo ec25 w województwie mazowieckim.
1. Wykop pod 3 kręgi betonowe. Osadzenie ich za pomocą minikoparki i zasypanie z zagęszczeniem. Kręgi o średnicy +- 120 cm i wysokości każdego 50 cm . Czyli wymiary wykopu to +- 200/200/180 szerokość/długość/głębokość
2. Wykop wraz z zasypaniem pod 2 kręgi betonowe o średnicy 170 cm. Wymiary wykopu to 200/200/160
Również osadzenie ich w wykopie z zasypaniem i zagęszczeniem.
3. Wykop wraz z zasypaniem pod przyłącze wody od studni do domu. Długość wykopu to 40 m. Głębokość wykopu do max 150 cm., kopane łyżką 50 cm.
4. Wykop pod przyłącze wody od domu do ulicy gdzie jeszcze nie ma wodociągu. Długość 20 m. Głębokość 150 cm.
Kopane też łyżką 50 cm. bo póki co mam tylko taką i skarpówkę. Na trasie wykopu miałem dwie kolizje - jedna z bednarką jakieś 50 cm. od ogrodzenia i druga ok. 3-4 m. od ogrodzenia - kabel elektryczny od domu do skrzynki w ogrodzeniu + bednarka przy nim.
W tym wykopie panowały trudne warunki tzn. podchodziła duża ilość wody przez co obrywała się ziemia oraz były w/w kolizje więc się zeszło trochę.
Nie wiem czy ma to znaczenie ale ok 15 m. wykopu (ad. 2 i 3) był w wąskim miejscu przez co dłużej się zeszło z wykopaniem tego. Z lewej strony ogrodzenie betonowe, z drugiej schody do domu i dom.
To są prace, które wykonałem koparką i bardzo proszę o ich wycenę.
Teraz jeszcze bardzo proszę o wycenę robocizny lecz wraz z wykopaniem, zasypaniem, zagęszczeniem wykopu i uprzątnięciem terenu po swoich pracach Czyli zrobienie tych prac od A do Z.
Proszę nie uwzględniać kosztu materiałów.
A więc:
5. Wykucie dziury w studzience aby przełożyć rurę PE fi 40 oraz ułożenie 40 m. tej rury w wykopie. Przełożenie tej rury pod wejściem do domu (wybetonowane schody) przez wcześniej wystawione przez nas rury kanalizacyjne jako przepust pod schodami aż do kotłowni. Pozioma długość przepustu to +- 2,5 m. i w pionie z 1,5 m. do chudziaka.
Wykonanie tego przepustu z rur kanalizacyjnych proszę nie uwzględniać w wycenie. Chodzi mi jedynie o przełożenie rury.
Czyli można powiedzieć, że długość tego przyłącza to ok. 45 m.
6. Ułożenie 45 m. kabla do pompy od studzienki aż do domu w tym samym wykopie co przyłącze wody z studni. Ułożyliśmy rurę, przysypaliśmy, następnie ułożyliśmy kabel oraz folie ostrzegawczą 20 cm. nad kablem po czym zasypaliśmy cały wykop.
7. Przełożenie rury PE fi 50 przez taki sam przepust jak w ad.5 i ułożenie 20 m. tej rury aż za płot aby jak powstanie wodociąg to zrobić w niego już tylko wcinkę. W pomieszczeniu gdzie będzie wodomierz zostawiliśmy gołą rurę.
Troszkę się rozpisałem lecz liczę na Waszą pomoc