Witam,
prowadzę inną działalność i posiadam kilka rzadko używanych maszyn. Mam nową koparko ładowarkę NH TD115d i dwóch operatorów jeden ma spore doświadczenie natomiast drugi średnie i kat C. Do dyspozycji jest jeszcze JCB JS 130 LC i MAN TGS 26.440 6x6. Na początek planuje zacząć proste prace koparko ładowarką i jak to się rozwinie może zacznę kopać małe stawy przydomowe gąsienicową z odwozem ziemi. Wiem że stawki zależą od wielu czynników np. słyszałem że są inne dla pracy łyżką czy ładowaczem w przypadku koparko ładowarki, ale chodzi mi o ogólne stawki wyjściowe i dodatkowo proszę o odpowiedzi na kilka pytań przed rozpoczęciem działalności.
1. Jaka stawka za godzinę pracy koparko ładowarką? (np. równanie działki, korytowanie pod kostkę)
2Jakie PKD ? Obecnie mam 43.12.Z-przygotowanie terenu pod budowę. Czy na proste prace typu równanie , proste wykopy wystarczy- czy zawiera kopanie małych stawów czy potrzebne inne?
3.Jakie ubezpieczenie oprócz zwykłego OC maszyn?
3Jaka stawka za pracę koparką gąsienicową za godzinę? (np. kopanie niewielkiego stawu w przystępnym terenie)
4Jaka stawka za odwóz ziemi z wykopu za godzinę? (np. odwóz ze stawu blisko, teren przystępny )
Z góry dziękuję za wszelkie informacje
NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!