Hej,
Usłyszałam, że w wywrotkach są tylko burty hydrauliczne tzw. hydroburty. Wiem, że są połączenia hybrydowe - np. rozdzielacz sterowany pneumatycznie, a już sama burta hydraulicznie. Dopiero poznaje świat mechaniki działania ciężarówek- do tej pory jedynie jeździłam dużymi i organizowałam transporty kruszyw - i chcę poznać ten temat bardziej. Bardzo mnie to kręci, więc zadając docelowe pytanie:
Czy faktycznie istnieją tylko hydroburty, czy są też burty tylko pneumatyczne ? Im więcej informacji w tym zakresie ktoś mi przekaże, tym lepiej. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienie tematu laikowi.
Patrycja
NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Wywrotki - pneumatyka a hydraulika
-
- Firma: K2A
- Ulubiona maszyna: Actros