NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! :D .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!

Zapytanie o budżetowy sprzęt

Miejsce do zadawania pytań typu: "3CX czy 428?"
Koniukox
Firma: Własna :)
Ulubiona maszyna: Atlas 1302 1975r.

Zapytanie o budżetowy sprzęt

Post autor: Koniukox »

Mam do wyrównania działkę 0.8ha gdzie trzeba będzie zebrać hummus prawie z całości i wsypać z 30 patelni materiału. Dostałem wyceny od paru firm i stwierdziłem ze mam trochę wolnego czasu po 10h w robocie i pozbawiłbym się samodzielnie jakimś starym rupciem :D w planach mam postawienie tam hali wiec koparka nie dość ze na wyrównanie to na budowę i później niech stoi jako odśnieżarka placu albo pójdzie dalej :lol: budżet do 30/40tys. Zastanawiałem się nad kupnem atlasa 12-14t na powietrzu i kołach w budżecie 20-30 a resztę zostawic se na ewentualne naprawy. Teren jest w 80% suchy miejscami lekkie niecki co zbierają wodę. Hummus 0.25 reszta piach drobny aż do 3m po badaniach w 8 pkt działki. Co byście polecili szukać za sprzętu ? :)
Awatar użytkownika
rudesmen
Firma: Kopaczka.pl
Ulubiona maszyna: Koparki gąsienicowe, a poza tym to Ford Focus MK1 :D
Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
Kontakt:

Re: Zapytanie o budżetowy sprzęt

Post autor: rudesmen »

Nie skupiaj się na konkretnej maszynie, a na tym aby była w dobrym stanie i nie wymagała napraw na start.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić? Tamto vs siamto.”