NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Hanix N260 1993 szarpie oraz wolno chodzi zamykanie łyżki
-
- Firma: POL BIC
- Ulubiona maszyna: JCB 3CX 1992 rok
Hanix N260 1993 szarpie oraz wolno chodzi zamykanie łyżki
Cześć, posiadam minikoparkę Hanix n260-02, 93roku, problem w hydraulice, początkowo jak kupowałem myślałem że do wymiany są uszczelniacze w siłownikach ale myliłem się, siłownik od łyżki chodzi wolno a po dłuższym postoju jakby gubi ciśnienie i w ogóle nie trzyma idzie ruszyć go ręką, drugi siłownik środkowy ma podobnie jak ten pierwszy ale chodzi troszkę szybciej i też idzie ruszyć ręką ale czuć że blokuje ruszę 5cm i dalej opór, trzeci siłownik ten główny chodzi normalnie i ciśnienia nie gubi ale po mocniejszym szarpnięciu siłownik trochę sprężynuje, ten pierwszy i środkowy siłownik jak trochę popracuję to są sztywne i nie idzie ich ruszyć ręką ale prędkość pracy pozostaje ta sama, minikoparka ma wymienione wszystkie uszczelniacze na siłownikach, zalany nowy olej hydrauliczny HL-46, wszystkie nowe filtry, podejrzewam że problem leży po stronie rozdzielacza moim zdaniem winne są zawory ciśnieniowe lub wypracowała się sprężynka w zaworach i do końca nie zamykają, ale nie chcę nic ruszać bo to tylko taka moja myśl gdyż nie mam dużego doświadczenia z rozdzielaczami a chciałbym się dowiedzieć co wy o tym myślicie czy problem może leży gdzie indziej?