Pól godziny klepałem post a potem mnie wylogowało i wszystko zniknęło... Postaram się napisać to jeszcze raz
Od 2015 kiedy spotkaliśmy się na II Integracyjnym Wyjeździe Kopaczkowych Operatorów forum podupadało. Nie poświęcałem mu uwagi tyle ile potrzebowało i tak dobiliśmy do 2024 kiedy nowoczesne strony rozpieszczają nas łatwością korzystania, szczególnie na smartfonach.
.
.
.
Dobra, nie jestem mistrzem przemówień i idzie to jak krew z nosa zanim sklepie to co chciałbym przekazać to będzie czas spać. A tu chodzi o to by ruszyć z miejsca...
Więc, chcę Wam przedstawić aktualne stadium prac nad aktualizacja forum i zaprosić do dyskusji nt. rozwoju.
Jest z tym dużo pracy, a w momentach kiedy samemu trudno podjąć decyzje utykam na dni czy tygodnie...
http://test.kopaczka.pl/
NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
[AKTUALIZACJA] Kopaczka - aktualna sytuacja forum - wyznanie
- rudesmen
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Koparki gąsienicowe, a poza tym to Ford Focus MK1 :D
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Kontakt:
Re: [AKTUALIZACJA] Kopaczka - aktualna sytuacja forum - wyzn
Aktualnie pracuje nad przerobieniem MODu support ticket który przy zakładaniu wątku wyświetla dodatkowe pytania i pola do wypełnienia.
Dla łatwości wyszukiwania tematów bez ich otwierania maszyna i rok najlepiej aby były w tytule.
Dodatkowe pola które na pewno będą to: numer seryjny, motogodziny
Rozważam czy dać:
- Twój poziom majsterkowicza:
- Co się stało zanim pojawił się problem?
- Co dotąd zrobiłeś aby rozwiązać problem?
Mam jeszcze pomysł na: miejsce postoju i telefon ale to byłby bardziej formularz zlecenia serwisowego a nie forum. Na ten moment na pewno odpada.
Dla łatwości wyszukiwania tematów bez ich otwierania maszyna i rok najlepiej aby były w tytule.
Dodatkowe pola które na pewno będą to: numer seryjny, motogodziny
Rozważam czy dać:
- Twój poziom majsterkowicza:
- Co się stało zanim pojawił się problem?
- Co dotąd zrobiłeś aby rozwiązać problem?
Mam jeszcze pomysł na: miejsce postoju i telefon ale to byłby bardziej formularz zlecenia serwisowego a nie forum. Na ten moment na pewno odpada.
Forum nie podupadło z Twojej winy. FB załatwił sprawę.
Jeśli chodzi o kolorystykę i samą stronę to czarno - zielona wersja jest ok.
Jeśli chodzi o kolorystykę i samą stronę to czarno - zielona wersja jest ok.
Serwis Atlas, Terex . Naprawa koparek serii 04,TC, 05, ZW.
Remonty, regeneracja pomp, silników, rozdzielaczy i elektroniki. Kontrola stanu maszyn przed zakupem
Tel +48 796222990, 782040918
Po godzinach:
www.hilevel.pl
www.9mm.com.pl
Remonty, regeneracja pomp, silników, rozdzielaczy i elektroniki. Kontrola stanu maszyn przed zakupem
Po godzinach:
www.hilevel.pl
www.9mm.com.pl
- rudesmen
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Koparki gąsienicowe, a poza tym to Ford Focus MK1 :D
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Kontakt:
Jestem wdzięczny za zabranie głosu w dyskusji.
Jak zawsze czynników jest wiele, ale szukanie winny na zewnątrz jest złą praktyką nie prowadzącą do wzrostu
Kwestie ze stylem tzn. wyglądem i kolorystyką myślałem zostawić na koniec, a wcześniej skupić się na "mechanice".
Sytuacja wygląda tak, że aktualizację skryptu forum wykona informatyk. Natomiast modyfikacjami w większej części zajmuje się sam. Chciałbym aby forum nie było "tylko dla mnie" dlatego zapraszam do rozmowy. Mam sporo pomysłów, ale z doświadczenia wiem że niektóre są super tylko w głowie pomysłodawcy
Dla mnie główna zaletą aktualizacji będzie responsywność tzn. dostosowywanie się do rozdzielczości ekranu co podniesie łatwość korzystania na telefonach. I na start modyfikacje które zainstaluję to:
1. wyświetlanie ostatnich tematów w boxie na szczycie forum.
2. wyświetlanie podobnych tematów (wyszukiwanie po słowach z tytułu) na końcu wątku
3. rozszerzony formularz z pytaniami pomocniczymi przy zakładaniu tematu - nad tym teraz pracuje aby dostosować to do specyfiki Kopaczki.
W nagłówku będzie informacja:
Pozostałe pytania z formularza to:
Może to być trochę nie zrozumiałe, w razie czego wyjaśnię to dokładniej.
Jak zawsze czynników jest wiele, ale szukanie winny na zewnątrz jest złą praktyką nie prowadzącą do wzrostu
Kwestie ze stylem tzn. wyglądem i kolorystyką myślałem zostawić na koniec, a wcześniej skupić się na "mechanice".
Sytuacja wygląda tak, że aktualizację skryptu forum wykona informatyk. Natomiast modyfikacjami w większej części zajmuje się sam. Chciałbym aby forum nie było "tylko dla mnie" dlatego zapraszam do rozmowy. Mam sporo pomysłów, ale z doświadczenia wiem że niektóre są super tylko w głowie pomysłodawcy
Dla mnie główna zaletą aktualizacji będzie responsywność tzn. dostosowywanie się do rozdzielczości ekranu co podniesie łatwość korzystania na telefonach. I na start modyfikacje które zainstaluję to:
1. wyświetlanie ostatnich tematów w boxie na szczycie forum.
2. wyświetlanie podobnych tematów (wyszukiwanie po słowach z tytułu) na końcu wątku
3. rozszerzony formularz z pytaniami pomocniczymi przy zakładaniu tematu - nad tym teraz pracuje aby dostosować to do specyfiki Kopaczki.
W nagłówku będzie informacja:
Kod: Zaznacz cały
Ten szablon pomoże Ci przekazać forumowiczom wystarczającą ilość informacji, aby Ci pomóc. Wypełnij jak najwięcej pól. Tylko dzięki tym informacjom możliwa jest skuteczna i szybka pomoc! W polu tytuł podaj nazwę maszyny, rok produkcji i czego dotyczy problem na zasadzie słów kluczowych
nie obowiązkowe oznacza że jeśli nie będzie wypełnione to opis pola nie pojawi się w poście; pozostałe bez dopisku "nie obowiązkowe" również nie wypełnione będą pozwalały wysłać wiadomość ale one będą się pojawiały tyle że bez treści.Numer seryjny:
Motogodziny:
Twój poziom majsterkowicza: (w formie checkbox - ptaszków do zaznaczania) zastanawiam się czy to dawać?
Początkujący
Podstawowa wiedza
Zaawansowany
Profesjonalista
Co się stało zanim pojawił się problem?
(nie obowiązkowe)
Co dotąd zrobiłeś aby go rozwiązać?
(nie obowiązkowe)
Może to być trochę nie zrozumiałe, w razie czego wyjaśnię to dokładniej.
Nie szukam winnych. Po prostu sporo pytań przeniosło się na fb.
Serwis Atlas, Terex . Naprawa koparek serii 04,TC, 05, ZW.
Po godzinach:
www.hilevel.pl
www.9mm.com.pl
Po godzinach:
www.hilevel.pl
www.9mm.com.pl