wibako

praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Wszystkie inne "wiejskie" maszyny.

praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 02 Lut 2024 07:51

Hipotetyczna sytuacja.
Pompa ma obieg nie przez hydromotor tylko wolny przeplyw przez obejscie.
Czy bedzie bez obciazenia sie zachowywac tak samo jak z hydromotorem?

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Reklama

hydrem

Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Jamar » 02 Lut 2024 19:39

Pompę dwukierunkową możesz zaślepić (przynajmniej pompy które znam). Jeśli puścisz węże ciśnieniowe w przelew to ją uszkodzisz.
Serwis Maszyn Budowlanych
tel. 788 685 633

Jamar
Fachoperator

  • Posty: 1416
  • Rejestracja: 01 Mar 2013 19:00
  • Miejscowość: Skarżysko Kamienna
  • Pochwały: 99

Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 02 Lut 2024 20:15

Nie w przelew tylko obieg na dwoch wezach do hydromotoru tzn spiete dwa ze soba

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Jamar » 02 Lut 2024 20:20

Po prostu zaślep, nawet jak włączysz jazdę to nic się nie stanie.
Serwis Maszyn Budowlanych
tel. 788 685 633

Jamar
Fachoperator

  • Posty: 1416
  • Rejestracja: 01 Mar 2013 19:00
  • Miejscowość: Skarżysko Kamienna
  • Pochwały: 99

Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 02 Lut 2024 20:49

nie rozwali pompy?

-- 02 Lut 2024 20:49 --

to pytanie inne.
sprzeglo elektryczne chce zrobic.na starej pompie

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Jamar » 02 Lut 2024 20:51

Po co chcesz łączyć przewody, opisz najpierw co tworzysz.
Serwis Maszyn Budowlanych
tel. 788 685 633

Jamar
Fachoperator

  • Posty: 1416
  • Rejestracja: 01 Mar 2013 19:00
  • Miejscowość: Skarżysko Kamienna
  • Pochwały: 99

Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 02 Lut 2024 21:31

Chce po drodze do hydromotoru zakuc na dwa kable trojniki i miedzy nimi elektrozawor.

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Jamar » 02 Lut 2024 21:35

Po co? Po prostu napisz o co ci chodzi. Chcesz tam podpiąć kolejny hydromotor? Zakładam że te kable o których piszesz to węże hydrauliczne.
Serwis Maszyn Budowlanych
tel. 788 685 633

Jamar
Fachoperator

  • Posty: 1416
  • Rejestracja: 01 Mar 2013 19:00
  • Miejscowość: Skarżysko Kamienna
  • Pochwały: 99

Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 02 Lut 2024 22:08

chce zrobic proste sprzeglo.
tak kable to weze

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Re: praca hydrostatu przy ominietym hydromotorze

Postprzez Vagers10 » 16 Lut 2024 11:06

czy jest oplacalnosc zakladac 3/8 cala zawor przelotowy?
przeplyw maly

Vagers10
Młodszy operator

  • Posty: 182
  • Rejestracja: 05 Cze 2022 06:52

Maszyna: Atlas

Firma: Wlasna


Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

nazwa

tekst alternatywny × Nie pokazuj więcej