Witam wszystkich.
Jak w temacie, kupię:
1. DTR do HSW 9.30 numer seryjny 000026
2. Katalog części do HSW 9.30
(temat wciąż aktualny, mimo bardzo pomocnego linku do DTR dla nowszej 9.50 poniżej)
Pozdrawiam.
Tomek
NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! Jesteś na Kopaczka.pl .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Kupię DTR do HSW 9.30/9.50
-
- Prawdziwe imię: Tomek
- Zawód: Kierowca
- Firma: Sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem 😉
- Ulubiona maszyna: Caterpillar
- Zainteresowania: F1
- Has thanked: 2 times
Kupię DTR do HSW 9.30/9.50
Ostatnio zmieniony ndz 29 wrz 2024, 09:49 przez tomek_t78, łącznie zmieniany 2 razy.
- rudesmen
- Prawdziwe imię: Patryk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
Re: Kupię DTR do HSW 9.30/9.50
Czym różni się 9.30 od 9.50?
9.50M NUMER SERYJNY: 11501 I POWYŻEJ - DTR (Instrukcja + schematy):
https://drive.google.com/file/d/18N9xAC ... sp=sharing
Po zdjęciach z ogłoszeń widać, że wcześniejsze wydanie (I? od nr ser. 9.30 000001/ 9.50 od nr 010001) było wspólne dla 9.30 i 9.50.
A katalog części to osobna publikacja.
9.50M NUMER SERYJNY: 11501 I POWYŻEJ - DTR (Instrukcja + schematy):
https://drive.google.com/file/d/18N9xAC ... sp=sharing
Po zdjęciach z ogłoszeń widać, że wcześniejsze wydanie (I? od nr ser. 9.30 000001/ 9.50 od nr 010001) było wspólne dla 9.30 i 9.50.
A katalog części to osobna publikacja.
-
Dziękuję bardzo
Różnią się chyba tylko mocą silnika, 9.30 ma 72KM a 9.50 dzięki turbodoładowaniu 108KM.
Ogólnie pierwszy raz mam do czynienia z HSW, kupiłem dla siebie bo jest w dużo lepszym stanie niż 99% Catów czy JCB w mojej okolicy przy dużo niższej cenie. Wiem, że może się to zemścić później w naprawach, ale to co mogłem kupić w okolicy wymaga dużych nakładów finansowych już na starcie. Maszyna jest zarejestrowana jako pojazd specjalny, więc to też dla mnie plus, bo mogłem przyjechać nią z miejscowości oddalonej o 80km, więc odpadły koszty transportu i mogę poruszać się po okolicy bez konieczności ograniczania prędkości maszyny do 25km/h.
Różnią się chyba tylko mocą silnika, 9.30 ma 72KM a 9.50 dzięki turbodoładowaniu 108KM.
Ogólnie pierwszy raz mam do czynienia z HSW, kupiłem dla siebie bo jest w dużo lepszym stanie niż 99% Catów czy JCB w mojej okolicy przy dużo niższej cenie. Wiem, że może się to zemścić później w naprawach, ale to co mogłem kupić w okolicy wymaga dużych nakładów finansowych już na starcie. Maszyna jest zarejestrowana jako pojazd specjalny, więc to też dla mnie plus, bo mogłem przyjechać nią z miejscowości oddalonej o 80km, więc odpadły koszty transportu i mogę poruszać się po okolicy bez konieczności ograniczania prędkości maszyny do 25km/h.
- rudesmen
- Prawdziwe imię: Patryk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
Re: HSW 9.30/9.50 2004 temperatura i DTR
Na forum mamy możliwość podziękowania klikając ikonkę z kciukiem do góry - liczba wyświetla się na profilu i wszyscy chętnie je zbierają
Zmodyfikowałem Twoje posty, zmieniłem tytuł i przeniosłem wątek do Forum techniczne -> Pozostałe koparko-ładowarki
Te 108KM były mi przeszacowane
i proszę: Czego temperatura
Jest coś o tym w tej instrukcji?
Zmodyfikowałem Twoje posty, zmieniłem tytuł i przeniosłem wątek do Forum techniczne -> Pozostałe koparko-ładowarki
Te 108KM były mi przeszacowane
i proszę: Czego temperatura
Jest coś o tym w tej instrukcji?
-
Re: HSW 9.30/9.50 2004 temperatura i DTR
Dziękuję za wskazówkę Już skorzystałem z tej możliwości
Nie mam 9.50 więc to tylko informacja pierwsza z wyszukiwania z Google, nie zagłębiałem się w temat.
Temperatura oleju układu napędowego
Instrukcja jest od nowszej koparki niż moja albo 9.50 jest trochę nowocześniejsza. Na przykład u mnie układ przycisków i wskaźników na obu panelach jest inny. Inna jest dźwignia zmiany biegów i przełączania kierunków jazdy, inaczej blokuje się przesuw boczny osprzętu - w instrukcji jest przycisk, u mnie jest dźwignia i tej informacji poszukiwałem w instrukcji, bo trochę dziwnie ta blokada działa.
Poza drobnymi różnicami DTR zawiera wszystkie potrzebne informacje odnośnie obsług, gdzie sa wszystkie punkty smarowania, schematy, itd. więc DTR jest bardzo przydatny operatorowi. Dlatego jeszcze raz dziękuję za umieszczenie linku z DTR-ką.
Kurczę, niepotrzebnie, bo mój post dotyczył DTR-ki, a nie problemów z moją koparką. Wspomniałem o nich tylko dlatego, że pytałeś. Wciąż nie mam DTR-ki konkretnie pod moją maszynę i dodatkowo tak jak w moim OP szukam katalogu części do mojej maszyny.
Teraz post jest w dziale technicznym, w którym zapewne i tak przepadnie, jak większość postów na Forum z pytaniami technicznymi odnośnie HSW.
Jeśli to nie problem, to poproszę o przywrócenie mojego oryginalnego posta do działu z DTR-kami.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
-
- Firma: prywatna
- Ulubiona maszyna: ładowarka liebherr 551
jest Instrukcja HSW 9.30/9.50 do dtr-ki i inne instrukcje obsługi,katalogi częsci , książki serwisowe i napraw,koparki,ładowarki,koparkoładowarki,minikoparki.spychacze,walce drogowe,Atlas.Baukema
,Bobcat.Case,Caterpillar,Doosan,Fuchs,Furukawa,Fiat-Hitachi.Genie.Hitachi.Hyundai.Hanomag.Huta Stalowa Wola,takeuchi
.Jcb,Johnn deere.Kramer.Kubota Komatsu,Kobelco,Liebherr.Mecalac,Manitou.Merlo.New Holland,Schaeff,Terex.Volvo,Wacker neuson,O&k,Yanmar,
tel 690449030
markowski@opoczta.pl