VIN/Numer seryjny: CAT0432FJSEJOO36
Motogodziny: 13600
Witam serdecznie cat 432f powershift z 2012r podczas jazdy słychać terkotanie w okolicy skrzyni i krótkiego wału tak mi się wydaje, wał przedni wymieniony, krzyżaki dobre terkocze bez względu czy załączony przedni napęd czy nie, częstotliwość stukania narasta wraz z dynamiką jazdy czym szybciej jedziemy tym szybciej terkocze. Odłączyłem nawet wał tylny i po podniesieniu się na podporach nadal słychać co to może jeszcze być? Pozdrawiam.
NEWS: WSZYSTKO W PORZĄDKU! Jesteś na Kopaczka.pl .
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
Forum przeszło aktualizację skryptu tzw. silnika. Można normalnie przeglądać, zakładać wątki i pisać odpowiedzi.
Zapraszam do wątku AKTUALIZACJA po więcej informacji i do dyskusji co ułatwi dopracowanie forum pod nas Wszystkich!
432F 2012 Terkocze podczs jazdy
- mechanior
- Prawdziwe imię: Romek
- Zawód: mechanik maszyn budowlanych
- Firma: klinikaMASZYN.pl
serwis maszyn CAT - Ulubiona maszyna: Caterpillar, Perkins, DHB
- Zainteresowania: Caterpillar
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Re: 432F 2012 Terkocze podczs jazdy
Dlaczego wymieniałeś wał? Może uszkodzony jest wałek w skrzyni? Albo w moście?
CATERPILLAR, PERKINS, młoty DHB, skrzynie biegów, mosty, części używane
tel. +48 607-848-217 >klinikaMaszyn na FB<
-
- Prawdziwe imię: Karol
- Zawód: Budowlaniec
- Firma: Bud-mar
- Ulubiona maszyna: Kubota
- Zainteresowania: budownictwo
Przychodzę z tym samym tematem. Wałek w skrzyni wymieniony. O co jeszcze może chodzić? To nic nie dało.
-
- Prawdziwe imię: Tomasz
- Zawód: Operator maszyn budowlanych
- Firma: Wesołek Roboty Ziemne Tomasz Wesołek
- Ulubiona maszyna: Cat 320b
- Zainteresowania: Sport wędkarstwo
Witam przedni wał nie miał nakrętki zabezpieczenia przed zabrudzeniami i miał bardzo duży luz i dzwonił po odkręceniu tylnego wału nic nie ustąpiło więc może jest to o czym piszesz jak to naprawić? Mam 300km do was tak już bym was poprosił o diagnozę pozdrawiam.
-
- Prawdziwe imię: Tomasz
- Zawód: Operator maszyn budowlanych
- Firma: Wesołek Roboty Ziemne Tomasz Wesołek
- Ulubiona maszyna: Cat 320b
- Zainteresowania: Sport wędkarstwo
Cat 432f 2012 powershift jeszcze raz odnośnie tego terkotania t o spuściłem olej koreczek czyściutki magnes nic nie wyciągnął stan oleju Ok.Jeśli byłby to ten wałek w skrzyni to jaki jest koszt wymiany z robocizną?