VIN/Numer seryjny:
Motogodziny:
Witam mam problem z moim mecelac 12 z 2004roku
1. Czasami brak jazdy do przodu. Jazda jest tylko na trybie ładowarkowym. Na reszcie trybów raz jest raz nie ma. Oczywiscie jak nie ma to nie swieci kontrolka do przodu. Czytałem gdzieś na forum że może byc to dioda pod siedzeniem. Czy jest możliwość żeby ktoś mi podpowiedział która to jest dioda.
2. Coraz częściej zdarza mi się jak jadę i np. na skręcie lub na nierównościach melek przerywa jazdę i nim szarpie tak jakby chce jechać i nie chce. Ale wtedy kontrolka na panelu swieci caly czas nie przerywa.
Dodam że to przerywanie na nierównościach i skręcie jest do przodu i do tyłu.
Proszę o pomoc bo już nie mam sił. Pozdrawiam i dziekuje.
Mecalac 12 2004 czasami jazda tylko w trybie ładowarki. Szarpanie na nierównościach
-
- Firma: Adkop
- Ulubiona maszyna: Jcb 3cx
-
- Firma: NETSERVIS
- Ulubiona maszyna: CAT 301.5
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
Re: Mecalac 12 2004 czasami jazda tylko w trybie ładowarki. Szarpanie na nierównościach
Witam.
Udało się rozwiązać problem z szarpaniem przy skręcie? Mam podobne objawy u siebie i nie za bardzo wiem w czym szukać przyczyny.
Udało się rozwiązać problem z szarpaniem przy skręcie? Mam podobne objawy u siebie i nie za bardzo wiem w czym szukać przyczyny.
-
- Firma: Adkop
- Ulubiona maszyna: Jcb 3cx
Re: Mecalac 12 2004 czasami jazda tylko w trybie ładowarki. Szarpanie na nierównościach
Niestety cały czas szukam. :(
- rudesmen
- Administrator
- Imię i nazwisko: Patryk Rudczuk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Numer telefonu: 792-463-968
- Podziękował: 338 razy
- Otrzymane podziękowania: 74 razy
Szukajcie na forum, a później szukajcie w maszynach.
Korzystając z wyszukiwarki (na górze po prawej) lub z Podobne tematy pod postami przeczytajcie wszystko co dotąd było napisane w kwestii jazdy. Jeśli faktycznie szukacie a nie czekacie na cud
Korzystając z wyszukiwarki (na górze po prawej) lub z Podobne tematy pod postami przeczytajcie wszystko co dotąd było napisane w kwestii jazdy. Jeśli faktycznie szukacie a nie czekacie na cud

- Nie jestem mechanikiem - zadaje pytanie aby ułatwić rozwiązanie problemu
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Okaż wdzięczność
>
-
- Firma: NETSERVIS
- Ulubiona maszyna: CAT 301.5
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
Sprawdź sobie kolego poziom oleju hydraulicznego w zbiorniku. Zasilanie jazdy jest na najwyższym krociaku w zbiorniku i jak za mało oleju jest to wszystko działa oprócz jazdy. U mnie tak było i dolanie oleju załatwiło sprawę z szarpaniem podczas skrętu.
-