Masz włączony AdBlock: Kopaczka.pl istnieje dzięki wyświetlaniu reklam. Wyłącz blokadę, aby kontynuować przeglądanie forum.
Rejestracja konta potrzebna jest wyłącznie do prowadzenia dyskusji - cała treść forum dostępna jest bez rejestracji dla wszystkich.
Co to jest forum? Forum dyskusyjne (forum internetowe) to internetowa platforma, na której użytkownicy mogą inicjować i uczestniczyć w rozmowach na różne tematy, zadawać pytania, udzielać odpowiedzi oraz dzielić się swoimi opiniami i wiedzą.
Forum określa się jako martwe w momencie gdy uczestnicy zadają pytania wyłączenie we własnym interesie, samemu nie udzielając odpowiedzi w wątkach innych użytkowników.
VIN/Numer seryjny: case 580st 2018 Motogodziny: 6000
Siemanko. Potrzebuje schemat tylnego wałka ataku w tylnym moście co po kolei idzie którą podkłada itp ponieważ rozbierałem z szefem i szef teraz nie wie która byla pierwsza, a która ostatnia. Pytanie drugie do czego służą te podkładki po prawej stronie zdjęcia koło wałka ataku. Jest ich dużo o tym samym rozmiarze.
Zdjęcie podsyłam o co chodzi
Witam wszystkich na forum. To mój pierwszy post. Od miesiąca jestem posiadaczem koparko ładowarki CASE 580 SM. To mój pierwszy sprzęt tego typu. Pomału ogarniam wszelkie problemy ale z jednym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie w przednim moście (most nowszego typu sworznie zwrotnic na 4 śruby) mam caly czas wyciek z wałka na który nałożony jest wał napędowy. Ściągnąłem wał i wybiłem ten dekiel w którym jest uszczelniacz. Wymiana uszczelniacza na nowy nic nie dała ponieważ wyrobiony jest rowek...
Ostatni post
Uszczelniacz nabija się w dekiel a dopiero dekiel z uszczelniaczem nabija się w obudowę mechanizmu różnicowego. Zobaczę czy da się go jakoś płycej nabić. A czy ewentualnie uszczelniacz combi można zastąpić zwykłym simeringiem?
Nie wiem dlaczego się nie wysłało bo wpisałem:
CASE 580 SLE
1998 rok
Płaskie zwolnice.
Panowie jest problem.
Stanąłem przed koniecznością wymiany przekładni głównej i z tond moje pytanie. Jak się za to zabrać, konkretnie chodzi o prawidłowe ustawienie wałka względem koła żeby się to prawidłowo zazębiało i nie rozsypało się po roku?
Czy na wałku trzeba założyć jakieś podkładki i jakiej grubości?
Jak mierzyć luz między kołami zębatymi?
Proszę o porady i z góry dziękuję.
Ostatni post
Mam taki komplet czyli koło + atak + nakrętki podkładki z takiej właśnie maszyny nawet z tego roku. W prawdzie używka ,ale super stanie. Kupiłem przy awarii mojej maszyny ,ale potem wpadł mi cały most. Swój sprzedałem na części a opisywany komplet został. Producent to CORRARO (chyba). Mogę sprzedać.
Mam takie zapytanie uzytkownikow CASE 695 SM.
Jak dzwigniecie koparke do gory i wylaczycie, zostawicie ja na luzie to idzie wam jedno kolko strasznie ciezko a drugie leciutko? To dotyczy tylnego mostu.
Jak to jest jakas usterka to prosze o podpowiedz, jak to zlikwidowac?
Od niedawna jestem posiadaczem case 580 F i mam problem z przesunięciem tylnego konika oraz problem z odczytaniem roku produkcji. Bardzo prosiłbym o szybką odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatni post
Od niedawna jestem posiadaczem case 580 F i mam problem z przesunięciem tylnego konika oraz problem z odczytaniem roku produkcji. Bardzo prosiłbym o szybką odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!! szybnko wiec jestem ;) tam sa zaciski i trzeba je poluzowac . u mnie sie luzuja jak jest tylna lyzka otwara . . wbijamy w ziemie i przesuwamy . jak cos to dzwon / 505 552 932.
Proszę o pomoc a mianowicie :) Mam możliwość zakupu od syndyka koparko-ładowarki Case 580st dwie sztuki: jedna z 2008 roku druga z 2010. Problem polega w tym, że nie ma do niej kluczyka i nie nam jak jej odpalić :D W związku z brakiem możliwości oceny stanu technicznego rzeczoznawca w operacie szacunkowym dał baaardzo atrakcyjną cenę za nią.
Teraz pytanie warto startować do przetargu? Da się ją jakoś odpalić ekhym w trybie awaryjnym bez kluczyka? :D Jedyne co widać z usterek na pierwszy...
Witam. Z takim zapytaniem zalany mam plyn chlodniczy akcela actifull ot. Muszę dolac trochę ale nigdzie nie mogę go dostać. Kolor żółty, czy mogę dolac np. Tego?
Norma ASTM D6210 Type 1-FF a ten akcela też posiada ta normę.
Marka i model maszyny: Case 580ST
Rok produkcji: 2016
Witam serdecznie.
Zwracam się do Was z problemem. Mianowicie szef zakupił nową koparko ładowarkę Case 580ST i od początku już jest problem. Mianowicie chodzi o hamulec roboczy. Od samego początku działa nie właściwie- chwyta dopiero na samym dole skoku i brak jest wyczucia hamulca- wręcz prawie nagle staje dęba przy czym trzeba użyć trochę siły. Co może być przyczyną? Zła regulacja? Zapowietrzony układ? Niestety serwis się nie kwapi, by...
Ostatni post
Nie znam się bo mało Case jeździłem ale nie ma czasem regulacji skoku hamulca? Zobacz w DTR czy po zdjęciu obudowy nie ma czasem np. śruby regulującej. Hamulec jest na tym samym oleju hydraulicznym co cały układ?
Mamy jednego nowego Case w firmie i serwis aż tak nie zawodzi żeby tydzień czekać. Może daleko mają do Ciebie?
Teraz zauważyłem, że post stary. Daj znać czy serwis rozwiązał problem i co to było.