Posprzątałem bazę danych użytkowników. Usunąłem ok 30 tys. kont. Choć większość miała 0 postów, to skasowałem też ok 500 postów i trochę mniej tematów - głownie krypto reklamy i nie istniejących już biznesów.
Tak wygląda aktualna statystyka:
Liczba postów: 239684 • Liczba tematów: 39122 • Liczba użytkowników: 22421
Była to żmudna praca - ok 50h.
Już nie mogę doczekać się uruchomienia czatu. Potrzebuje trochę odpocząć i jak informatyk nie ogarnie tego w weekend to sam będę próbował uruchomić czat.
[AKTUALIZACJA] Kopaczka - aktualna sytuacja forum
- rudesmen
- Prawdziwe imię: Patryk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymane podziękowania: 19 razy
- Kontakt:
Re: [AKTUALIZACJA] Kopaczka - aktualna sytuacja forum
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Dziękujemy sobie za pomoc klikając ikonkę
- rudesmen
- Kontakt:
Ostatnie nowości:
- Pojawił się czat - mChat. Konfigurować go można z poziomu własnego profilu. Parametry konfigurowalne przez Admina:
- Na stronie głównej wyświetla się 15 wiadomości; po przejściu na indywidualną stronę czatu (link na górze po lewej) 25.
- Oprócz wiadomości wyświetla się logowanie użytkownika, nowy post, edytowanie postu - dzięki temu nie jest tam tak pusto
- Często piszemy żeby ktoś poszukał a prawda była taka że wyszukiwarka była niemalże bezużyteczna - z powodu dużej bazy danych i jej ustawień bardzo często zwracała komunikat:
Częściowo sprawę załatwiała modyfikacja wyświetlająca podobne tematy pod wątkiem, ale teraz i powyższy problem rozwiązałem zmieniając ustawienia i odbudowując indeks wyszukiwania.Słowa pominięte ze względu na dużą częstotliwość występowania...
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- rudesmen
- Kontakt:
1. Rozważaliśmy wcześniej możliwości zablokowania dostępu do treści forum nie zalogowanym. Testowo w dziale koparko-ładowarki JCB i CAT uruchomiłem rozszerzenie pokazujące tylko pierwszy post.
3. Wyłączyłem modyfikacje Lightbox która w nowocześniejszy sposób prezentowała załączniki (zdjęcia) po powiększeniu, ale w praktyce utrudniała zobaczenie zdjęcia w pełnej rozdzielczości.
- w JCB - widać cały pierwszy post
- w CAT - tylko 150 znaków
3. Wyłączyłem modyfikacje Lightbox która w nowocześniejszy sposób prezentowała załączniki (zdjęcia) po powiększeniu, ale w praktyce utrudniała zobaczenie zdjęcia w pełnej rozdzielczości.
- kysa
- Firma: kamieniołom
- Ulubiona maszyna: Liebherr 954b
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
Re: [AKTUALIZACJA cz. 2] DYSKUSJA nt modyfikacji
Dla Zielonej wersji forum zawsze pozostanie sentyment u tych, którzy wtedy na co dzień z nim byli, z nim żyli Super, że ruszyłeś z miejsca, aktualizujesz i rozwijasz to Forum na nowo
- rudesmen
- Kontakt:
Cześć kysa! Kopę lat
Fajnie że zajrzałeś i zabrałeś głos.
Niebieska to niewątpliwie duży postęp, ale na dzień dzisiejszy to już też brakuje kilku ficzerów. Ponoć phpbb4 jest już na finiszu (od 3 lat )
Po tym jak rozstałem się z gastronomią potrzebowałem ponad 2 lat żeby "przypomnieć" sobie co jest celem mojego życia
Fajnie że zajrzałeś i zabrałeś głos.
Niebieska to niewątpliwie duży postęp, ale na dzień dzisiejszy to już też brakuje kilku ficzerów. Ponoć phpbb4 jest już na finiszu (od 3 lat )
Po tym jak rozstałem się z gastronomią potrzebowałem ponad 2 lat żeby "przypomnieć" sobie co jest celem mojego życia