Nowy szuka minikoparki + pomoc w zakupie Lubelskie
-
- Prawdziwe imię: Wojciech
Nowy szuka minikoparki + pomoc w zakupie Lubelskie
Witam wszystkich serdecznie. Forum czytam od kilku miesięcy i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Zacznijmy od początku, pracuję na etacie, po pracy dorabiam sobie na drobnych usługach japońskim ciągnikiem i spawam różne konstrukcje. Fuchy czasem są, czasem ich nie ma. Buduje dom i oporządzam swoją działkę. Ostatnio wymyśliłem sobie że kupię minikoparkę. Znajomy układa kostkę brukową i często wynajmuje kogoś do kopania, planuje się do niego podpiąć. Dysponuje autolawetą z ładownością 1600 kg i szukałabym coś w okolicy tej wagi. Nie mam dwóch lewych rąk i podstawowe rzeczy mechaniczne potrafię naprawić ale z minikoparką nigdy nie miałem do czynienia. Wyczytałem żeby odpuścić sobie nowego chińskiego NEX12 Full, JCB, Kubota też raczej podobno są delikatne. Najrozsądniejszym wyjściem byłby chyba Yanmar SV16 lub Takeuchi ale to maszyny już wiekowe. Budżet wiadomo każdy by chciał kupić jak najtaniej, myślę że około 60 tyś to cena za którą można kupić coś sensownego co popracuje bez konieczności dużych remontów. Czy znajdzie się na forum osoba która mogłaby mi pomóc w zakupie maszyny oczywiście odpłatnie ? Sam pojadę oglądać to nic nie zobaczę bo nie wiem co i jak sprawdzać. Mieszkam w województwie lubelskim. Pozdrawiam.
- rudesmen
- Prawdziwe imię: Patryk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka.pl
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Podziękował: 88 razy
- Otrzymane podziękowania: 19 razy
- Kontakt:
Re: Nowy szuka minikoparki + pomoc w zakupie Lubelskie
Może to jest coś dla Ciebie:
viewtopic.php?t=49875
viewtopic.php?t=49875
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Dziękujemy sobie za pomoc klikając ikonkę
-
- Prawdziwe imię: Wojciech
Re: Nowy szuka minikoparki + pomoc w zakupie Lubelskie
Dziękuję, niestety z racji wagi 2.7T odpada, musiałbym robić E do B lub kupić lawetę ciężarową. Dopuszczalnej ładowności mam 1.6T i tego mniej więcej chciałbym się trzymać +- 200 kg.
-