MWM Brzesko RT-10
-
- Firma: Pdm
- Ulubiona maszyna: MWM Brzesko RT-10
- Otrzymane podziękowania: 5 razy
Re: MWM Brzesko RT-10
No to super że naprawione. Podeślij proszę link do aukcji z pompą jaką dobrałeś. Świetne byłoby też zdjęcie po montażu. Dzięki
-
- Imię i nazwisko: Mateusz
- Zawód: Inf
- Firma: Własna
- Ulubiona maszyna: JCB
- Zainteresowania: Mechanika
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
Zamontowałem tą pompę: https://sklepdlarolnika.pl/pl/p/Pompa-h ... lsEALw_wcB (Pompa hydrauliczna zębata prawa 2-sekcyjna grupy 2 objętość: 6/4 cm3/obr wydajność (1500obr): 9/6 L/min)
Niestety oryginalna pompa ma inny kołnierz i wałek więc przy okazji musiałem zrobić nowy montaż dla standardu grupy 2 + zębatkę na wałek. Ogólnie ze wszystkim zeszło koło tygodnia roboty, aby to wszystko spasować. Oczywiście silnik jak i jego mocowanie nieoryginalne

Pomimo mniejszej objętości pompy maszyna działa bardzo sprawnie. 1 bieg do prac precyzyjnych, 2 do kopania w piachu na 3 jeździ pięknie. Jak muszę się gdzieś szybko dostać po utwardzonym terenie to 2500 obrotów i chwila moment jestem

Mam jeszcze jedno pytanie, jaki masz rozstaw pinów montażowych do łyżki? Oraz jaka jest długość łącznika głównego oraz łączników bocznych od środka pinów?
-
- Firma: Holkars
- Ulubiona maszyna: Brzesko rt 10
- Podziękował: 1 raz
Drodzy koledzy mam problem z naciągiem gąsienic są luźne nie wiem jak je naciągnąć szpilka robi się luźna a gąsienica nie szpanuje się
-
Oryginalnie powinny być gąsienice MAI 230x43x72 SRT XT. Podnieś koparkę i zajrzyj od boku na naciąg gąsienic.
Gdyby ktoś potrzebował oryginalnej pompy do RT-10 to mam na sprzedaż takową sprawną używaną w dosyć dobrym stanie jak na ten rocznik sprzętu. Trzyma ciśnienie nominalne i nie było z nią problemów. Więcej info na PW.
- rudesmen
- Administrator
- Imię i nazwisko: Patryk Rudczuk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Numer telefonu: 792-463-968
- Podziękował: 298 razy
- Otrzymane podziękowania: 58 razy
1 - 4l
2- 6l
3 - 4l+6l?
Jak steruje się zmianą wydajności takiej pompy?
Kika1234 - co dzieje się z Twoja maszyną że chcesz kupić pompę? W jakim jest stanie? Jaki ma silnik?
Wrzuć zdjęcia kopareczki.

- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Dziękujemy sobie za pomoc klikając ikonkę
w prawym górny rogu postu
-
- Firma: Holkars
- Ulubiona maszyna: Brzesko rt 10
- Podziękował: 1 raz
Sam nie wiem ras dobrze chodzi a jak jej coś szczli słabnie silnik Lombardi nie wie jak
-
Tak, dokładnie tak wyglądają "biegi". Sterowanie wydajnością odbywa się poprzez 2 elektrozawory 2-drożne na sekcjach pompy (https://allegro.pl/oferta/zawor-elektry ... 5515278804). Jeżeli jest napięcie to olej idzie w rozdzielacz, a jeżeli nie to bezpośrednio w przelew.
Jakie są dokładnie objawy? Jak słabnie? W sensie silnik czy ruchy koparki? Jeżeli przez słabnięcie rozumiesz przyduszanie silnika tak jak na zablokowanym ruchu ramienia to sprawdź w rozdzielaczu sekcję odpowiadającą za szybkozłącze. Wajcha od niego lubi się czasami sama przesunąć i skierować olej na szybkozłącze.
- rudesmen
- Administrator
- Imię i nazwisko: Patryk Rudczuk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Numer telefonu: 792-463-968
- Podziękował: 298 razy
- Otrzymane podziękowania: 58 razy
Kika1234 - samo to że opisujesz swoje problemy jest prośba o pomoc - nie musisz tego dodawać.
Chcemy Ci pomóc, ale żeby to było możliwe potrzebna jest współpraca z Twojej strony tj. żebyś odpowiadał na zadawane Ci pytania. Szczegółowo lub chociażby nie wiem.
Także przejrzyj post mzygmunta wyżej i odpowiedz na wszystkie pytania.
Chcemy Ci pomóc, ale żeby to było możliwe potrzebna jest współpraca z Twojej strony tj. żebyś odpowiadał na zadawane Ci pytania. Szczegółowo lub chociażby nie wiem.
Także przejrzyj post mzygmunta wyżej i odpowiedz na wszystkie pytania.
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Dziękujemy sobie za pomoc klikając ikonkę
w prawym górny rogu postu
-