Rok: 2006
Numer seryjny: WLHZ1005CZK03102
Motogodziny: 9000
Mój poziom majsterkowicza: Pytam z ciekawości - sam nie będę tego naprawiał
Serwus,
Szukam DTR do tego sprzętu. Generalnie mam do kupienia - wszystko chyba wiem (albo mi się wydaję że wiem). Pytanie tylko jaki dopuszczalnie ładunek mogę przewozić na haku przy łyżce. Typ od którego to chcę kupić jest jakiś dziwny nie chcę mi pokazać DTR tylko chcę ode mnie za to 3 stówy więc myślę że przesadza albo kłamie odnośnie możliwości koparki
Mi wydaję się że złapać za hak przy łyżce na zawiesi tonę to będzie maks ten mi mówi że spokojnie 3-4 tony... może tak ale wydaje mi się że strasznie dużo. Może rozładować tak ale jechać z tym to nie wydaję mi się.
Pomożecie podpowiecie gdzie tego szukać???
A904 2006 kołowa - udźwig na haku przy łyżce?
-
- Imię i nazwisko: Przemysław Jankowski
- Zawód: Operator
- Firma: Tree
- Ulubiona maszyna: Cat336e
- Zainteresowania: Wiertnice
- Numer telefonu: 668416926
-
- Firma: brak
- Ulubiona maszyna: Volvo ec460
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
Re: A904 kołowa
a900 brałem dwie płyty drogowe 150x300 na widły waga pewnie ok. 3 tony na jazdę wydaje mi się że już blisko maxa, a904 chyba podobne wielkością?
zależy czy pytasz o wytrzymałość samego haka czy maszyny
zależy czy pytasz o wytrzymałość samego haka czy maszyny
-
- Imię i nazwisko: Przemysław Jankowski
- Zawód: Operator
- Firma: Tree
- Ulubiona maszyna: Cat336e
- Zainteresowania: Wiertnice
- Numer telefonu: 668416926
Re: A904 kołowa
Wydaję mi się że będzie mocno niestabilna w sensie że delikatny obrót z (3tony czy nawet 2 tony) towarem i leżę. Gabarytowo jest podobnie 904 ma jakieś 19ton , A900 popraw mnie jeśli się mylę 22-23tony.
- rudesmen
- Administrator
- Imię i nazwisko: Patryk Rudczuk
- Zawód: Informatyk
- Firma: Kopaczka
- Ulubiona maszyna: Jeszcze szukam
- Zainteresowania: lubię jeździć na rowerze
- Numer telefonu: 792-463-968
- Podziękował: 362 razy
- Otrzymane podziękowania: 77 razy
Re: A904 2006 kołowa - DMC na haku przy łyżce?
Zobacz prospekt od A904C - udźwigi (lifting capacities) są w nim bardzo szczegółowo rozpisane w zależności od wersji wyposażenia. Tzn. w zależności od długości sticka (2,25m, 2,45m, 2,65m 3,05m), podpór (lemiesz, 2 podpory, 4 podpory), podwozia (kolejowe/zwykłe), opcji ramienia 2x/3x łamane, z/bez szybkozłacza (226kg różnicy) i czy z offsetem (łamanie na boki) także kombinacji konfiguracji maszyny jest chyba z 1000, a do tego zależy czy bokiem czy na wprost i na jakim wysięgu od maszyny to prospekt podaje zakres udźwigów od 1,7 tony do 17 ton (sic!)Udźwigi na haku ładunkowym adaptera szybkiej wymiany Liebherr 48 bez chwytaka są podawane w tonach metrycznych (t) i obowiązują na
twardej, równej powierzchni nośnej z zablokowaną osią wahliwą. Udźwigi te można obracać o 360° przy podwoziu w położeniu poprzecznym. Udźwigi w położeniu wzdłużnym podwozia (+/– 15°) są określone nad osią skrętną z podniesionymi stabilizatorami i
na osi sztywnej ze stabilizatorami opuszczonymi. Wartości obowiązują, gdy cylinder regulacyjny znajduje się w optymalnym położeniu...
Nie sądzę aby DTR (instrukcja obsługi) podawała te parametry dla przemieszczającej się maszyny także raczej nie ma się co szarpać o tą dokumentacje - ale do maszyny jak najbardziej powinna być dołączona zwłaszcza że ją ma!
- Nie jestem mechanikiem - zadaje pytanie aby ułatwić rozwiązanie problemu
- Wątek ma służyć autorowi i przyszłym poszukiwaczom rozwiązań tego samego problemu. Podziel się rozwiązaniem nawet gdy odpowiedzi brak
- Okaż wdzięczność
>
- marcos-81
- Ulubiona maszyna: CAT 432E
Kubota KX41-3V
Mercedes 1323
Volvo FM10 6x4 - Lokalizacja: Sochaczew
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
Re: A904 2006 kołowa - udźwig na haku przy łyżce?
900 z 3 trzema tonami na haku może robić cuda, 900 zw jest trochę cięższy ale 5 ton dźwignie bez problemu i z nim pojedzie
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
https://www.facebook.com/koptechsochaczew
http://www.koparkasochaczew.oferteo.pl/
https://www.facebook.com/koptechsochaczew
http://www.koparkasochaczew.oferteo.pl/
-